KOKO SUOMEN
KATONKORJAUS PALVELU
Laadukkaasti, tehokkaasti ja kokemuksen tuomalla ammattiylpeydellä!

Savupiipun pään korjaus tilanteen vaatimalla tavalla

Savupiipun pään korjaus on kattopinnan yläpuoliselta osuudeltaan suunniteltava ja toteutettava tilanteen edellyttämällä tavalla. Näin varmistetaan paras mahdollinen lopputulos. Tilaa savupiipun pään korjaus tästä osoitteesta, niin et maksa turhasta. Maksat asianmukaisella tavalla toteutetusta piipunpään korjauksesta, mikä viimeistellään pellittämällä piippu peltisepäntyönä. Hinnoissamme ei ole ilmaa. Ne ovat hyvin kohtuullisia ja vieläpä kotitalousvähennyskelpoisia. Ota siis yhteyttä vaikka saman tien ja tilaa savupiipun pään korjaus!

Jos asuinrakennuksen, vapaa-ajan rakennuksen tai esimerkiksi saunarakennuksen savupiipussa on jotain vikaa, ongelmat keskittyvät yleensä juuri piipun yläosaan. Kattopinnan yläpuolella oleva osuus piipusta altistuu jatkuvasti kaikenlaisille koettelemuksille. Piippuun voi esimerkiksi tunkeutua vettä, mikä jäätyy ja sulaa vuoron perään. Tällainen rapauttaa piipun laastia. Ajan kanssa myös tiilien kunto alkaa heiketä. Ne voivat haljeta tai irrota paikoiltaan. Vaikka piipunpää olisi huonossa kunnossa, peli ei ole menetetty. Meiltä tilattu savupiipun pään korjaus pelastaa tilanteen. Puramme piipusta pois kaikki huonokuntoiset kohdat ja muuraamme tilalle uudet, säitä ja kuumuutta kestävät tiilet.

Savupiipun pään korjaus

Piipun korjaus palauttaa piipun käyttöturvallisuuden

Onko piippusi huonossa kunnossa? Olet saattanut havaita asian itse, tai ehkä nuohooja tai muu katolla liikkunut ammattilainen on kertonut asiasta. Kaikenlaisiin piipun kunnossa tapahtuneisiin muutoksiin on suhtauduttava vakavasti. Muutokset ovat aina huonompaan suuntaan, ja jokainen vaurio heikentää piipun käyttöturvallisuutta.

Mikä siis neuvoksi? Ensinnäkin sinun on lopetettava tulisijan käyttäminen, sillä huonokuntoinen piippu on paloturvallisuusriski. Toisekseen sinun on tilattava piipun korjaus. Tilaa se tästä osoitteesta, niin savupiippusi tulee korjattua erityisen asiantuntevien ammattilasten toimesta. Urakan jälkeen voit käyttää tulisijaasi levollisin mielin, sillä piipunpään korjaus palauttaa piipun eheyden ja käyttöturvallisuuden.

Piipun korjaukseen voidaan yhdistää yhtä jos toista savupiippuun liittyvää. Urakan yhteydessä voimme esimerkiksi korjata peltikatteen, tiilikatteen tai huopakatteen savupiipun ympäriltä. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi rullahuopakatteen ylösnostojen suorittamista tai peltikaton aluskatteen asennustiivistysten fiksaamista. Toimenpiteillä voidaan lopettaa tai ehkäistä piipunjuurivuoto.

Savupiipun korjaus on yhdistettävissä myös palovillaeristyksen uudelleensuorittamiseen. Kun piippu on korjattu, mitoitamme ja valmistamme uuden piipunpellityksen – hattuosaa unohtamatta.

Savupiipun muuraaminen – Piipun muuraus ei maksa mansikoita

Tilaa savupiipun muuraaminen uudelleen tästä osoitteesta, niin et joudu maksamaan mansikoita piipun muurauksesta. Veloitamme savupiipun muurauksesta vain asiallisen hinnan, jonka töiden osuudesta voi hakea kotitalousvähennystä.

Pidämme hintamme kilpailukykyisinä, sillä mielestämme kaikilla on oikeus ehjään piippuun. Siksi veloitamme halkeilevan ja rapautuneen piipun korjaamisesta vain kohtuullisen summan – sellaisen, mikä varmasti tiivistä ja toimivasta piipusta kannattaakin maksaa.

Savupiipun muuraaminen ei tarkoita koko piipun muurausta, sillä korjaamme ja muuraamme savupiiput kattopinnan yläpuolisilta osin. Näin saadaan palautettua piipun rakenteellinen eheys. Suoritamme piipun uudelleenmuuraustyöt katon yläpuolella olevalta osuudelta uusilla ja tarkoitukseen varmasti sopivilla tiilillä. Valitsemme huolellisesti myös muurauslaastin, sillä siihenkin kohdistuu erityisvaatimuksia.

Kun piipun muuraus on ohi, toteutamme piipunpellityksen ja piipunhatun asennuksen. Savupiipun pellitys ja sadehattu suojaavat omakotitalon, rantasaunan tai esimerkiksi saarimökin piippua sääolosuhteilta. Näin ollen ne lisäävät savupiipun käyttöikää.

Rapautuneen piipun korjaus voi parantaa myös vetoa

Korjaamme rapautuneet piiput Etelä-Suomessa, Itä-Suomessa, Länsi-Suomessa, Keski-Suomessa ja Pohjois-Suomessa – siis ihan kaikkialla Suomessa. Rapautuneen savupiipun korjaus onnistuu yhtä hyvin keskellä kaupunkia kuin pienessä taajamassakin. Palvelemme asiakkaitamme myös metsäteiden varsilla ja saarikohteissa, joten ota rohkeasti yhteyttä ja tilaa omakotitalon, rantasaunan, pihasaunan, kesämökin tai vaikkapa saaressa sijaitsevan huvilan savupiipun korjaus.

Käytämme laadukkaita ja kuhunkin käyttökohteeseen soveltuvia tuotteita, kun korjaamme rapautunutta savupiippua tai lenssiä (eli piipun päällä olevaa betonikaulusta). Palveluumme kuuluu myös palovillaeristyksen kunnosta huolehtiminen. Tarvittaessa suoritamme palovillaeristyksen uudelleen savupiipun ympäriltä.

Rapautuneen savupiipun korjaus parantaa paloturvallisuutta sekä vähentää kosteusvaurioiden riskiä. Rapautuneen piipun korjaus saattaa parantaa myös piipun vetoa, sillä poistamme hormiin mahdollisesti pudonneet tiilenpalat sekä suojaamme hormin suuaukon piipunhatulla. Kuiva ja tyhjä hormi vetää hyvin. Muistathan silti aloittaa lämmityskauden varovaisesti, sillä pitkä tauko voi kostautua ilmalukkona. Jos hormi on kylmä ja kostea, takkatulen lämpöenergia kuluu hormin lämmittämiseen ja kuivaamiseen. Silloin lämpimän ilman on paettava alakautta, mikä johtaa huoneen täyttymiseen savulla.

Piipun halkeaman korjaus – Haljenneen piipun korjaus päättyy jälkien korjaamiseen

Ammattilaisemme korjaavat piippusi avaimet käteen -periaatteella. Se, että toteutamme haljenneen piipun korjauksen täyden palvelun pakettina, tarkoittaa sitä, ettei sinun tarvitse osallistua piipun halkeaman korjaukseen millään tavalla. Teemme puolestasi niin alkutarkastuksen, materiaalihankinnat, suojaustyöt (suojaamme piipun ympäristön, jotta vesikatto tai kattovarusteet eivät vaurioidu kunnostustöiden aikana), purkutyöt, uudelleenmuuraustyöt kuin loppusiivouksenkin.

Piipun halkeaman tai halkeamien korjaus voi tarkoittaa piipun muuraamista uudelleen. Sitä varten poistamme kaikki huonossa kunnossa olevat tiilet. Niiden tilalle muuraamme savupiipun mukaan valittuja poltettuja tiiliä. Muuraus suoritetaan säänkestävän muurauslaastin avulla. Korjaamme haljenneen piipun huolellisesti ja ammattitaitoisesti, jotta saamme palautettua piipun eheyden ja toimivuuden. Koska piipun halkeaman korjaus päättyy piipun pellittämiseen, saamme ehkäistyä myös tulevat halkeamat ja muut vauriot.

Piipun korjauksen viimeinen työvaihe on jälkien siivous. Poistamme suojamateriaalit ja keräämme työkalumme talteen. Irrotetut tiilet ja laastin- sekä betoninkappaleet toimitamme jäteasemalle. Sieltä ne päätyvät aikanaan murskaamoon, sillä tiili- ja betonimurskaa voidaan käyttää maan- ja tienrakennuksessa.

Vanhan savupiipun korjaus – Tarpeesta voi kertoa esimerkiksi nuohooja

Kehottiko nuohooja korjauttamaan vanhan savupiipun? Nuohooja on oman alansa ammattilainen, joten vinkistä kannattaa ottaa vaarin. Vanhan savupiipun huonokuntoisuus lisää tulipaloriskiä, joten kuluneeseen laastiin, rapautuneisiin saumoihin ja heikkokuntoisiin tiiliin kannattaa puuttua viivyttelemättä. Helpoin tapa selvitä vanhan savupiipun korjauksesta on tilata urakka meiltä. Me korjaamme vanhan savupiipun katon yläpuolisen osuuden kustannustehokkaalla tavalla ja erityisen ammattitaitoisin ottein. Tarvittaessa muuraamme vaikka kokonaan uuden piipun peltikaton, huopakaton tai tiilikaton yläpuolelle. Urakan jälkeen myös katto, aluskate ja savupiipun palovillaeristeet ovat kunnossa savupiipun kohdalta. Piippu saa viimeisen silauksen kattopeltiseppämme toteuttamasta piipunpellityksestä ja piipunhatusta.

Vanhan piipun korjaus ei poista tarvetta säännölliselle nuohoukselle. Asuinrakennuksen tulisija on nuohottava vähintään kerran vuodessa. Vapaa-ajan asumiseen käytetyissä rakennuksissa nuohous on tehtävä vähintään kolmen vuoden välein. Piirinuohousjärjestelmä loppui vuonna 2019, eli pelastuslaitoksilla ei enää ole velvoitetta huolehtia nuohouspalvelujen järjestämisestä. Muistathan siis tilata nuohouksen ajoissa, jotta tulisijasi toimisi hyvällä lämmitysteholla ja hormisi vetäisi moitteettomasti!

Tiilipiipun korjaus ja muuraus tekee piipusta uudenveroisen!

Näyttääkö tiilipiippu rähjääntyneeltä? Se kannattaa ilman muuta pelastaa, sillä tiilipiippu on energiatehokas, paloturvallinen ja kestävä. Kaiken kukkuraksi sen lämpöä varaava massa lisää merkittävästi puulämmityksen kokonaishyötysuhdetta.

Tiili ja laasti ovat perinteisiä ja hyviksi todettuja savupiipun rakennusmateriaaleja. Esimerkiksi vuonna 2010 25 % uudisrakennusten ja 39 % vapaa-ajan rakennusten piipuista muurattiin poltetuista tiilistä (tutkimuksesta vastasi Rakennustutkimus RTS Oy). Tiilipiippujen rakentamisesta ja toimivuudesta löytyy kokemusta pitkältä ajalta. Meiltä löytyy kaikki tarvittava tiilipiipun korjaamiseen ja muuraamiseen. Tarkoitamme tällä sekä tietotaitoa, välineistöä että motivaatiota.

Korjaamme tiilipiippusi purkamalla sitä niin paljon kuin kulloinkin on tarpeen. Purettujen tiilien tilalle muuraamme erilaisia säitä ja nopeita lämpötilavaihteluita kestävät tiilet. Valitsemme huolellisesti myös muurauslaastin. Korjaamastamme tiilipiipusta tulee uudenveroinen. Sitä on ilo katsella ja mukava käyttää.

Vaikka käytämmekin tiiviitä ja laadukkaita tiiliä sekä säänkestävää muurauslaastia, varmistamme tiilipiipun kestävyyden suojaamalla sen piipunpellityksellä. Hormin suuaukon suojaksi asennetaan piipunhattu. Eiköhän laiteta vanha tiilipiippu kuntoon, joten ota yhteyttä!

Piipun kunnostusta seuraa aina piipunpellitys ja piipunhatun asennus

Piipun korjaus ja muuraus hoidetaan ensin. Seuraavaksi mitoitamme ja valmistamme piipun pellityksen. Pellitämme mökin tai esimerkiksi omakotitalon savupiipun ylös asti. Mikäli piippuun kuuluu betonikaulus eli lenssi, nostamme pellityksen lenssin alapintaan asti, jotta savupiipun kohdasta tulee takuulla vesitiivis.

Piipun pellitys vaatii ammattitaitoa. Pellitys suojaa piippua tehokkaasti vain, jos se on tiivis ja oikein mitoitettu. Luota kattopeltiseppiimme – he eivät ole ensimmäistä kertaa asialla, joten piippusi tulee pellitettyä kaikkien taiteen sääntöjen mukaisesti.

Sekä piipun pellitys, piipun juuripellitys että piipun kansipellitys suojaavat piippua säiltä ja rapautumiselta. Paras suoja saadaan pellittämällä koko piippu. Siksi yhdistämme piipun korjaukseen koko savupiipun pellityksen pelkän juuripellityksen toteuttamisen sijaan.

Myös piipunhatulla on tärkeä tehtävä hormin ja itse asiassa koko rakennuksen suojaajana. Piipunhattu pitää lumen ja sadeveden pois hormista. Se estää myös lehtien ja muiden roskien pääsyn hormiin. Kuiva ja roskaton hormi vetää hyvin, mikä on pelkästään iloinen asia tulisijan käyttäjän kannalta.

Piipun korjauksesta vastaavat ammattilaisemme voivat korjata myös katon, aluskatteen ja ylösnostot

Vuotaako peltikatto, huopakatto tai tiilikatto savupiipun kohdalta? Vuotovesi voi aiheuttaa ikävyyksiä. Puuosat voivat homepilkuttua. Seuraavaksi ne voivat lahota. Kosteus voi pilata myös yläpohjassa olevat lämmöneristeet. Vesi voi löytää tiensä sisälle asti välikaton kautta. Mitä aikaisemmassa vaiheessa katto korjataan piipun kohdalta, sen parempi. Tiedämme tämän. Siksi emme jätä selvittämättä sitä, missä kunnossa talon katto on piipun kohdalta. Tarvittaessa yhdistämme piipun korjaukseen katon, aluskatteen ja ylösnostojen korjauksen.

Piipunjuurivuodolle on monia syitä. Tiivistetysti niissä kaikissa on kyse siitä, että katossa on riittämätön tiivistys savupiipun kohdalla. Meidän kokeneet ammattilaisemme hoksaavat nopeasti sen, miksi juuri sinun kattosi vuotaa piipun kohdalta, ja kuinka piipunjuurivuodosta sekä mahdollisista kosteusvaurioista pääsee eroon. Tarvetta voi olla vaikkapa aluskatteen ylösnostojen suorittamiselle ja lahon vaurioittamien puuosien uusimiselle. Kun tarvittavat korjaustyöt on tehty, kattopeltiseppämme ottaa vastuulleen piippusi pellittämisen mittojen mukaan. Mittatilaustyönä toteutettu piipunpellitys estää uudet piipunjuurivuodot. Hattuosa (eli piipunhattu) estää veden valumisen sisälle hormin kautta.