KOKO SUOMEN
KATONKORJAUS PALVELU
Laadukkaasti, tehokkaasti ja kokemuksen tuomalla ammattiylpeydellä!

Uusi palahuopakattosi kokeneiden konkariemme toimesta

Palahuopakatolle voidaan luvata noin 40 vuoden mittainen käyttöikä, jos sitä huolletaan ahkerasti. Jos kattoa ei huollettaisi, aika ja ilmastomme rasitukset voisivat heikentää sen kunnon jo huomattavasti aikaisemmin. Tärkeää on uusia katto ajoissa, eli ennen, kuin se haurastuu alkaen vuotaa. Reikä- ja vuotoaltista kattoa ei kannata jättää vaihtamatta, varsinkin, kun sen saa uusittua kauttamme varsin kilpailukykyisin hinnoin. Hinta ei kuitenkaan ole ainoa syy ottaa palahuopakattoremontin tiimoilta yhteyttä juuri meihin. Muita syitä ovat ammattilaisiltamme saatava aukoton asiantuntemus ja ripeällä tahdilla edistyvä urakka. Bonusta on mahdollisuus joustavaan rahoitukseen, kotitalousvähennyskelpoisuus ja sekä töillemme että käyttämillemme korkealaatuisille tuotteille myönnetyt laatutakuut. Uusimme kattosi kotimaisin ja koulutetuin ammattilaisvoimin missä päin Suomea tahansa.

Tämä kattopalvelu hoitaa myös kaikki muut palahuopakaton kaipaamat kattotyöt aina tuulessa irronneiden kattotikkaiden takaisin kiinnittämisestä katon lisälämmöneristykseen, kattoikkunan vaihtoon ja sammaleidenpoistoon. Kokeneilta kattoammattilaisiltamme hoituu mikä tahansa palahuopakattotyö, joista tärkein on katon tarkastus aina puolen vuoden välein. Kattotarkastukset antavat ajankohtaista tietoa katon kunnosta, ja kaikista kattokorjaus- tai katonhuoltotarpeista. Palahuopakate on hyvä tarkastaa kahdesti vuodessa, jotta kaikkiin korjaus- tai huoltotarpeisiin voitaisiin puuttua tarpeeksi aikaisessa vaiheessa. Aikaisessa vaiheessa tehty kattokorjaus tulee edullisemmaksi kuin katon korjaaminen vasta siinä vaiheessa, kun ollaan jo tekemisissä palahuopakattovuodon ja katon vesivahingon kanssa. Kun asioit kanssamme kattotöiden tiimoilta, saat aina katon yleiskatsauksen ilmaiseksi. Samalla kun kiipeämme katollesi, tarkkailemme toimeksiantomme lisäksi kattoa muutenkin. Kokeneet konkarimme havaitsevat kaikki puutteet ja muutokset, ja osaavat antaa joka tilanteeseen parhaat ratkaisut. Jos katon vaihto on taloudellisempi vaihtoehto kuin katon kunnostaminen, teemme tarjouksen palahuopakattoremontista. Palahuopakaton uusiminen ei kuitenkaan missään nimessä ole ensimmäinen asia, mitä tarjoamme, vaan tutkimme jokaisen katon ensin huolellisesti.

Palahuopakattoremontti

Vanhan palahuopakaton vaihto etenee sujuvasti

Kattosaneerauksia pidetään kalliina, ja niiden uskotaan aiheuttavan paljon turhaa stressiä ja säätämistä. Päästä itsesi helpolla, ja tilaa palahuopakattoremontti tästä osoitteesta. Kattoremontti tehdään aina avaimet käteen -periaatteella, eli kaikki osa-alueet aina purkujätteiden jäteasemalle vientiin asti hoidetaan meidän toimestamme. Kokonaisuus on kaikin puolin sujuva ja stressitön. Hintaakaan ei tarvitse pelätä, sillä pidämme kunnia-asianamme tarjota tavallisen suomalaisen kuluttajan kukkarolle sopivia kattotöitä. Kilpailukykyinen hinta on taattu, kun otat yhteyttä ja pyydät meiltä tarjouksen kesämökkisi, ulkorakennuksesi tai esimerkiksi omakotitalosi katon vaihdosta!

Kun otat yhteyttä, sovimme siitä, koska voisimme tulla paikalle tarkastamaan saneerauskohdetta. Katon vaihdolle ei kannata laskea hintaa, ennen kuin olemme päässeet tarkastamaan kohteen omin silmin. Tarkastuksen aikana kierrämme läpi katon ja vierailemme mahdollisuuksien mukaan myös katon alla – näin kaikki korjaustarpeet voidaan kartoittaa ennen tarjouksen laatimista. Tarjouksessa huomioidaan muun muassa se, onko katon alla paljon korjattavia kosteusvaurioita, onko katon varusteita uusittava (tai lisättävä) ja päästäänkö katolle tavallisten rakennustelineiden avulla. Jos rakennus on kovin korkea, tuomme paikan päälle henkilönostimet tai vaikkapa nostinkoriauton. Totta kai myös katon pinta-ala vaikuttaa kattoremontin hintaan, lasketaanhan sen perusteella uusien huopalaattojen ja uuden aluskermin menekki.

Kattovuodon korjaaminen voi johtaa kattosaneeraukseen

Palahuopakatotkin voivat alkaa vuotaa, kuten mitkä tahansa muutkin katot. Katon vuoto voi johtua paitsi ikääntyneistä ja haurastuneista rakenteista, niin myös myrskyn tai kattoa painaneiden lumimassojen tekemistä tuhoista. Tuuli saattaa irrottaa katosta varusteita, mikä johtaa katteen repeytymiseen. Äärimmillään tuuli voi irrottaa koko katon paikoiltaan, tai kaataa puun katon päälle – katolle kaatunut puu voi rikkoa kattotuoleja ja muita kattorakenteitta erittäin pahasti. Raskas lumi saattaa puolestaan painaa katon saumoja niin paljon, että ne antavat periksi ja alkavat vuotaa.

Jos talon katon alle pääsee vettä, kastuvat yläpohjan eristeet ja katon alla olevat puurakenteet. Tämä voi johtaa homevaurioihin sekä puurakenteiden lahoamiseen. Saneerauskohdetta tarkastamaan tullut asiantuntijamme varmistaakin aina katon alapuolisten kunnon, ja laskee urakkatarjouksen katonkorjauksesta vasta sen jälkeen. Tarvittaessa hän suosittelee katon vaihtoa. Katon vaihto voi osoittautua kattokorjausta taloudellisemmaksi vaihtoehdoksi – varsinkin, jos vuotava katto on jo melko iäkäs. Se, miten kattoremontti pitää toteuttaa ja mitä se maksaa, riippuu paljon katon rakenteiden kunnosta. Mitä enemmän katon rakenteita pitää uusia tai kunnostaa, sitä enemmän katon korjaukselle tai katon uusimiselle tulee hintaa.

Kattovuotoja voi ehkäistä tarkastamalla palahuopakaton kunnon puolivuosittain ja huolehtimalla siitä, että liiat kattolumet pudotetaan palahuopakatolta. Katon tarkastukset tukevat katon tiiviyttä, sillä niiden aikana varmistetaan katon saumojen kunto, kaikkien katon varusteiden kiinnikkeiden pitävyys sekä muun muassa aluskermin ehjyys. Aluskermi estää vuotovesiä kastelemasta katon rakenteita, sillä se on heti vesikatteen alla oleva, vedenpitävä kerros. Katon tarkastusten perusteella osaamme tarjota asiakkaalle ennakoivia kattokorjauksia ja kattohuoltoja, joiden avulla katto pysyy kaikin puolin paremmassa kunnossa. Jos katossa kaikesta huolimatta on jotain kunnostettavaa, ei se ehdi vaikuttaa katon kuntoon ainakaan puolta vuotta pidempään. Nopealla aikataululla toteutettu katon täsmäkorjaus on katon pelastus.

Uuden katon ulkonäkö säväyttää

Hiljattain uusittu palahuopakatto tekee aina hyvän säväyksen. Kauniin värinen ja siisti katto huomataan, ja se vie koko kiinteistön yleisilmeen aivan uudelle tasolle. Halutessasi voit valita katteelle räväkän värin. Uusi palahuopakate voi olla vaikka vihreä tai sininen, joten perusmusta ei suinkaan ole ainut vaihtoehto. Voit halutessasi leikitellä myös paanujen koolla ja muodolla, joten katosta saa hyvinkin persoonallisen. Katon väritystä ja muuta katossa vaihdettaessa, kannattaa varmistaa oman kunnan rakennusvalvontaviranomaiselta tarvitaanko toimenpiteeseen toimenpide- tai rakennuslupaa.

Kun me olemme asialla, voi kattoremontti täydentyä uusien läpivientien ja muiden kattovarusteiden asentamisella, katon lisälämmöneristämisellä tai vaikkapa katon korottamisella. Katon korotus antaa tilaa vaikka uudelle asuinkerrokselle. Palahuopakatto on hyvä vaihtoehto tavalliselle huopakatolle, eli tiivissaumakatolle. Tiivissaumakatto voidaan asentaa tasakatoillekin, mutta palahuopakatto tulisi asentaa vain katolle, jonka kaltevuus on vähintään 11 astetta (1:5). Unelmiesi katon ei kuitenkaan tarvitse jäädä kiinni tällaisesta pikkuseikasta. Loiva katto voidaan muokata toimestamme kaltevammaksi, mikä helpottaa myös katon huoltoa helpommin poistuvan veden ja lumen ansiosta. Palahuopakaton asentaminen on hieman hitaampaa kuin tiivissaumakaton asentaminen, mutta tämäkin työ on nopeutunut takavuosista. Tuotekehittelyn tuloksena palahuopapaanujen liimapinnoissa ei enää tarvita suojamuovia, vaan paanut ovat asennusvalmiita heti pakkauksesta nostettaessa. Tällaisten uudentyyppisten paanujen asentaminen sujuu saumattomasti, ja jätekustannuksiakin syntyy vähemmän.

Vesikouruihin ja alastuloputkiinkin voi valita iloisia ja epätavallisia värejä – tai sitten ne voi sulauttaa joko katteeseen, talon julkisivuun tai otsa- ja nurkkalautoihin valitsemalla saman värisävyn. Sadevesijärjestelmä kannattanee uusia yhtä aikaa vesikaton kanssa, sillä vesikourut ja alastuloputket kestävät noin 40 vuotta – ja sehän on sama kuin palahuopakaton tekninen käyttöikä.

Verovähennysmahdollisuuksia ei kannata jättää käyttämättä

Omakotitalon ja kesämökin kattosaneerauksesta sekä muista kattotöistä saa verovähennyksiä. Mitään verovähennysmahdollisuuksia ei kannata jättää käyttämättä, ei varsinkaan kotitalousvähennystä, minkä hakeminen onnistuu nopeasti ja yksinkertaisesti. Antamamme laskun perusteella kotitalousvähennyksen hakeminen sujuu ilman turhaa päänvaivaa – sen kuin naputtelet laskusta löytyvät tiedot valmiille verkkolomakkeelle.

Verovähennystä saa nimenomaan töiden osuudesta, eli ei esimerkiksi materiaaleista, uusista kattotuotteista tai jätemaksuista. Töiden osuus on merkitty laskuumme, samoin kuin y-tunnuksemme ja muut kotitalousvähennystä haettaessa tarvittavat tiedot.

Toinen helposti ja yksinkertaisesti haettavissa oleva asia on kauttamme tarjolla oleva remonttilaina. Kattoremontin hintaa ei tarvitse maksaa käteisellä, vaan maksupuoli voidaan hoitaa kätevästi rahoituksen avulla. Remonttilainaa ei tarvitse hakea kaukaa, vaan voit hakea sitä kotisivuiltamme löytyvän linkin takaa vaikka samalla, kun pyydät tarjouksen kattoremontista.

Ympäristöystävällisyys on meille tärkeää

Pyrimme ekologisuuteen ja hiilijalanjäljen pienentämiseen, joten esimerkiksi kierrättäminen on meille tärkeää. Kierrätämme purku- ja rakennusjätteet hyvin tehokkaasti, joten esimerkiksi vanhasta palahuopakatostasi tulee aikanaan asfaltin raaka-ainetta, ja vanhat kattoturvatuotteesi ja vesikourusi palaavat aikanaan markkinoille uusina metalli- ja teräsesineinä. Lisäksi suosittelemme aina huoltamaan ja korjaamaan kattoja ja kattotuotteita, jotta ne yltäisivät pisimpään mahdolliseen käyttöikään. Jokaisen kattotyömme yhteydessä tarjoamme maksuttoman, katon kuntoa käsittävän kattotarkastuksen. Sen perusteella voimme tarjota katon kuntoa kohentavia kattotöitä, esimerkiksi katon puhdistusta ja sammalenpoistoa. Sammaleiden poisto toteutetaan biohajoavilla aineilla, ja jos katolta tai katon sadevesijärjestelmästä on tarve poistaa jäätä, teemme sen ekologisesti pelkän kuuman vesihöyryn avulla.

Keskustelemme mielellämme kanssamme erilaisista kattoremonttiin yhdistettävistä (mutta myös erikseen tilattavista) kattotöistä, joiden avulla asumisesta aiheutuvaa ilmastokuormaa on mahdollista pienentää. Katon eristys vähentää energiankulutusta varsinkin talvella, mutta kannattaa miettiä myös käyttämänsä energian alkuperää. Aurinkopaneeleilla voit ottaa käyttöön auringon luovuttaman ilmaisen ja ympäristöystävällisen energian.

Tiiviimpi katto vaikuttaa lämmityskuluihin

Katto on täysin mahdollista uusia talvellakin, koska vesikate ei vaikuta siihen, karkaako asunnosta lämpöä harakoille vaiko ei. Lämpö pysyy sisätiloissa yläpohjan eristeiden ansiosta. Jos eristeitä on vähän, lämpöä voi karata niin runsaasti, että katolla on lumettomia kohtia ja katon reunalle muodostuu jäätä ja jääpuikkoja. Lumen sulaminen altistaa katon myös saumavuodoille, sillä sula vesi saattaa jäädä jumiin lumen alle tai katon reunalla jäätyneen jään taakse. Seisova vesi ei tee hyvää minkään katon saumoille. Saumavuotojen varalta palahuopakaton alle kuuluu asentaa aluskermi, joka suojelee katon rakenteita kastumiselta. Mutta aluskermikin voi haurastua ja hajota. Kannattaa olla kaukaa viisas – ja säästää samalla energiaa – ja toteuttaa katon lisälämmöneristys.

Jatkossa asunnossa on lämpimämpää ja vedottomampaa, eikä edes kevättalvella tarvitse olla huolissaan katon saumojen tiiviydestä tai siitä, jääkö asunnosta karkaava lämmin ja kostea ilma muhimaan välikatolle. Kosteus ja lämpö voisivat aiheuttaa jopa yläpohjan homevaurioita.

Aurinkoenergia sopii myös omakotitaloon

Moni on hankkinut sähköverkon ulkopuolella sijaitsevalle kesämökilleen sähköt aurinkopaneelien avulla, mutta aurinkopaneeleita kannattaa harkita myös omakotitalon katolle. Asennamme aurinkopaneelit palahuopakatolle siten, että ne pysyvät paikoillaan myös kovalla tuulella tai silloin, kun raskaat lumimassat valuvat pitkin lapetta. Aurinkopaneelin hinnat ovat pudonneet aiempaan verrattuna, joten tämän uusiutuvan, ilmaisen ja päästöttömän energian hyötykäyttö on nyt kannattavampaa kuin koskaan.

Jatkossa hoidamme aurinkopaneelien ja niiden kiinnitysten kuntotarkastuksen ilmaiseksi, jos tilaat meiltä samalla joitain muita kattotöitä. Iso osa palvelukonseptiamme on se, että tarjoamme maksuttoman kattotarkastuksen kaikille asiakkaillemme riippumatta siitä, kuinka ison tai pienen kattotyön nämä ovat tilanneet. Kattotarkastuksen yhteydessä varmistetaan myös kaikkien katon tarvikkeiden kunto ja se, ovatko ne kunnolla kiinni katossa.

Neljä asiaa, mitkä palahuopakaton omistajan kannattaa muistaa

Palahuopakaton, huopalaattakaton eli bitumipaanukatteen (rakkaalla lapsella on monta nimeä) yksi hyvistä puolista on se, että sen ylläpito onnistuu ilman suuria panostuksia. Tärkeintä on, että katto tulee tarkastettua joka kevät ja syksy – samalla katteen pinta ja räystäiden vesikourut kannattaa puhdistaa roskista. Näillä toimenpiteillä katto ei altistu tarpeettomille rasituksille. Kolmas muistettava asia on sammaleiden, jäkälien ja muiden kasvustojen poisto ja katon suojaaminen auringon kuivattavalta vaikutukselta. Muistettava asia numero neljä liittyy talveen ja turhan raskaaksi käyviin lumitaakkoihin. Jotta palahuopakatto ei painuisi luokalle tai vaurioituisi muutoin, kannattaa lumimassoja käydä vähentämässä katolta.

Saat kaikki kesämökin tai esimerkiksi omakotitalon palahuopakaton huollot ja korjaukset tästä osoitteesta. Meidän ansiostamme katollasi on parhaat mahdollisuudet selvitä jopa yli 40-vuotiaaksi, ja lunastaa maineensa kustannustehokkaana ja ylläpitokustannuksiltaan edullisena katevaihtoehtona.

1. Kattotarkastus on paras kaupanpäällinen, minkä voimme keksiä

Kattotarkastus on paras kaupanpäällinen, minkä voimme keksiä, ja siksi tarjoammekin sen kaikille asiakkaillemme. Asiakkaamme ansaitsevat vain parasta palvelua, ja me annamme sen näkyä kaikessa toiminnassamme! Palahuopakate kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa, jotta kaikki kattoon mahdollisesti syntyneet vauriot saataisiin korjattua edullisesti, eikä katon alle ehtisi päästä kosteutta. Katon ja kaikkien sen yksityiskohtien tarkastus paljastaa mahdolliset vuotokohdat tai esimerkiksi haurastuneet tiivisteet, mitkä eivät enää kauaa jaksaisi pitää vettä. Katon tarkastuksen perusteella osaamme suositella myös kattohuoltoja, joiden avulla katon kunto kohenisi entisestäänkin.

2. Katon puhdistamista ei kannata unohtaa

Puolen vuoden välein puhdistettuun kattoon ei pinty likaa, eikä ne näin ollen ala myöskään kasvaa sammaleita. Sammalet aiheuttavat palahuopakatolle monenlaista haittaa, ja niiden poisto vaatii koko katon käsittelemistä sammalenpoistoaineilla. Kannattaa ehkäistä sammaleiden ja muiden kasvustojen ilmestyminen jo ennalta, ja puhdistaa katto ilmapuhaltimien avulla. Rännit on hyvä puhdistaa samalla, jotta mikään ei estäisi niitä vetämästä.

3. Sammaleiden poisto ja katon suojaaminen auringolta

Vanha palahuopakatto lakkaa sammaloitumasta, kun se käsitellään sammalenpoistoaineilla. Aineet imeytyvät sisään bitumipaanukatteeseen, joten ne voivat eliminoida kaikki juuret ja itiötkin. Kasvustoista ei tällaisen tehokäsittelyn jälkeen ole riesaa useisiin vuosiin. Aineemme ovat tietenkin biohajoavia. Vielä paremmin katon sammaloituminen voidaan estää pinnoittamalla kate uudestaan. Uusittu pinnoite suojaa kattoa kasvustoilta, mutta myös muilta uhilta – muun muassa auringon ultraviolettisäteiden kuivattavalta vaikutukselta. Katto voi kuivua auringossa jopa niin paljon, että se alkaa halkeilla ja vuotaa. Uusi pinnoite pitää huolta katon kunnosta loppuun asti, eli suurin piirtein katon 40-vuotispäivään asti.

4. Lumen pudotus – mutta vain ammattilaisvoimin tehtynä

Lumen pudotus on mainio tapa pitää huolta bitumipaanukaton kunnosta. Karhea pinta voi pitää kattolumet niin hyvin paikoillaan, että lumen paino uhkaa jo kantavia kattorakenteita. Lisäksi lumen paino voi rasittaa katon läpivientejä, ja kun lumi liikkuu katolla, se voi repiä esimerkiksi lapetikkaat irti katosta. Lumenpudottajaksi kannattaa kuitenkin valita alan ammattilainen, sillä virhearviot saattavat johtaa katon vaurioitumiseen. Lapio tai lumentyönnin voi rikkoa kattoa, ja lisäksi liukkaalla katolla liikkuminen on vaarallista tottumattomalle.