KOKO SUOMEN
KATONKORJAUS PALVELU
Laadukkaasti, tehokkaasti ja kokemuksen tuomalla ammattiylpeydellä!

Katon korjaus Lapinjärvi

Katon korjaus Lapinjärvi – katon korjaus palauttaa katollesi sen toimintavarmuuden, kun laitat töihin rautaiset ammattilaisemme. Korjaustarvetta tuottavat niin ajan hampaan nakerrus kuin mekaaniset ja kemialliset rasituksetkin. Aluksi voi kyse olla tihkuvuodoista tai muista yksittäisistä epäkohdista, mutta jos tilanteen annetaan muhia itsekseen, vaurioiden kokoluokka kasvaa. Ajoissa tehty katon kunnostus sitä vastoin säästää monelta murheelta, kun katto välttää kosteus- ja homehaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Kun katto vuotaa, tyypillisiä syitä ovat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kosteus, sammal, lehtiroska, lika sekä auringon voimakas uv-säteily. Pikkuhiljaa huopa halkeilee, tiili murentuu ja pelti ruostuu, ja tilannetta pahentavat vielä kattohuollon laiminlyönti sekä virheet katon alkuperäisessä asennuksessa. Toisaalta uusi ja tervekin katto voi hetkessä päätyä korjauskuntoon, mikäli kohdalle osuvat äkkiarvaamatta lumi- tai myrskyvauriot. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti lumiesteen, kattoläpiviennin tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä.

Vuotaako katto siis savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta? Tai onko tarpeen toteuttaa vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys? Hoidamme varmaotteiset katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lapinjärvellä, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta laajempiin rakenteiden korjauksiin. Teemme kastuneiden villojen tai laudoituksien vaihdot sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, aluskatteen ja läpivientien tiivistykset samoin kuin myrskyvaurioiden korjaukset. Käsiimme voit jättää luottavaisin mielin kaikenkokoiset ja -tyyppiset kohteet – paikkaamme harja-, auma-, mansardi- ja tasakatot pellistä tiileen sekä palahuopaan. Voit tilata toimestamme omakotitalon, kesämökin ja autotallin katon korjaukset, kunnostukset pihakatokseen ja rantasaunaan sekä muihin asuin- tai ulkorakennuksiin. Lisäksi saat meiltä katon korjaustyöt saaressa sijaitsevissa kohteissa.

Kattotöihimme sisältyy mahdollisuus rahoitukseen sekä kotitalousvähennyksen hyödyntämiseen, ja tuomme mukanamme kokeneen työvoiman sekä ensiluokkaiset tuotteet. Toteutamme korjaukset ympärivuotisesti asiakaslähtöisin ottein, avaimet käteen- periaatteella aina kattosi ehdoilla ja parhaaksi. Toimialueeseemme kuuluu kattavasti muukin lähiseutu ja Uusimaa; Porvoo, Askola, Loviisa, Myrskylä ja Pukkila. Panosta siis katon tuleviin käyttövuosiin teettämällä kunnostukset kauttamme – ota yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous katon korjauksesta Lapinjärvellä!

Huopakaton korjaus Lapinjärvi, hoidamme kunnostukset huolellisin ottein

Huopakaton korjaus Lapinjärvi – pätevät osaajamme hoitavat kuntoon kattosi teknisen toimivuuden. Huopakatolla, eli bitumikatolla korjaustarve paikantuu tyypillisesti katepinnan kulumiin. Mekaaninen sekä kemiallinen rasitus syövät suojaavan sirotteen pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, riski halkeilulle kasvaa. Kermeihin voi ilmestyä reikiä, vekkejä, repeämiä, painumia tai kupruja, joskus jopa silminnähtäviä pullistumia eli niin kutsuttuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa liitoksista, jiireistä tai läpivienneistä, sammaleen juurten sekä lumikuorman vuoksi tai myrskyvaurioiden toimesta. Ehkä huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle, tai kun myrskytuuli riepotteli huopavuotia tai myrsky vioitti kattotekniikkaa.

Meiltä hoituu huopakaton sekä palahuopakaton korjaus, tiivistys ja paikkaus Lapinjärvellä, tasakaton kunnostuksista huopakaton tulitöihin sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Käsittelyaineet ja paikkaustavat valitsemme tarkasti kohteen mukaan, jotta lopputulos on luonteeltaan siisti ja pitävä sekä mahdollisimman pitkäikäinen. Kun kyse on pienehköistä katepinnan kulumista, voi riittää kunnostus massalla, kun taas isompiin vauriokohtiin mitoitamme ja asennamme nimenomaiset huopakaton paikkapalat. Tiivistämme aukeilleet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja viillämme auki kuprut eli höyrypussit, jotta kate päästään tasoittamaan kuntoon. Toteutamme Lapinjärvellä tarpeen mukaan myös kokonaisvaltaisemmat korjaustyöt, kuten huopakaton alushuovan ja umpilaudoituksen sekä katevaneroinnin vaihdot. Lisäksi suoritamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaustyöt saarikohteissa – katto kuin katto ja homma kuin homma, käsissämme paikkaus luonnistuu!

Peltikaton korjaus Lapinjärvi – parannamme peltien toimivuutta sekä turvaa

Peltikaton korjaus Lapinjärvi, siisti ja taitava kädenjälki luonnistuu kokeneiden tekijöidemme toimesta. Peltikaton saattavat päästä yllättämään vaikkapa myrskyvauriot. Kenties rakenteita rikkoutui, kun myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky muulla tavoin vioitti kattoa. Arkisempiin peltikaton uhkiin lukeutuvat sään- ja lämpötilanvaihtelut, kun sadevedet, uv-säteily, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tuloksena kiinnikkeet antavat periksi ja peltikaton naulat pumppautuvat ylös, jolloin peltien liitokset alkavat irvistää, ja vesitiiveys on katolta tiessään. Kun peltikatto vuotaa, voi vaurioita paikantua vesikatteen ohella myös yläpohjaan – vaikkapa aluskate saattaa olla väärin asennettu tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Peltikaton perinteinen arkkivihollinen puolestaan on kattoa reikiinnyttävä ruoste, ja erityisen tehokkaasti korroosio valtaa hoitamatta jätetyt pellit.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Lapinjärvellä lähtee liikkeelle tilannekartoituksesta. Etsimme ongelmien tarkan syyn ja sijainnin, ja tutkimme syntyneet vahingot. Kun vauriot jäävät lieviksi ja paikallisiksi, riittää nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, jos se kohdekatolle on kätevämpi ratkaisu. Pohjatyöt, kuten lian- ja ruosteenpoiston, hoidamme niin ikään huolella – näin massaukset saadaan kunnolla tarttumaan, ja korjausjälki on siisti sekä kestävä. Suoritamme kattopeltien lisäkiinnitykset sekä naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, samoin peltikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lapinjärvellä. Kattopeltisepiltämme sujuvat niin ikään peltikaton myrskyvaurioiden korjaukset, sekä peltikaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Lapinjärvi – laadukas kunnostus suojaa rakenteet

Tiilikaton korjaus Lapinjärvi, tehostamme kattosi käyttövarmuutta laadukkain täsmäpaikkauksin. Lujatekoinen tiilikattokaan ei loputtomiin vastusta sään ja ympäristön kulutuksia. Esimerkiksi sammal ja jäkälä tarraavat juurillaan huokoiseen tiileen, ja ne syövät katteesta ravinteita sekä tuovat mukanaan kosteutta. Talvella lisää vaikeuksia tuottaa katon päälle kasautuva lumikuorma, sillä lumi saattaa painaa rakenteet notkolle tai synnyttää liitoksiin saumavuotoja. Ikääntyvä tiilikatto myös haurastuu lisää sitoen itseensä kosteutta, joka toistuvissa lämpötilanvaihteluissa vuoroin jäätyy ja sulaa. Tämä tuhoisa kierre tunnetaan tiilikaton pakkasrapautumisena, ja lopulta katepinta antaa periksi päästäen vedet lävitseen rakenteisiin. Kun tiilikatto vuotaa, voi olla syytä tarkistaa myös yläpohjan ja aluskatteen tilanne – vaikkapa aluskate saattaa olla vanhuuttaan kulunut ja sitä myötä kosteuden hapertama. Tai kenties katto kärsi vahinkoa, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle, tai kun tuuli tai myrsky irrotti kattotiilen, harjatiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Lapinjärvellä täytyy toteuttaa ajoissa, ennen kuin katto ehtii syyttä suotta ränsistyä remonttikuntoon. Tyypillisesti korjaustarve tiilikatolla osoittautuu luonteeltaan varsin paikalliseksi, jolloin katolle riittävät täsmätoimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Saat meiltä myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lapinjärvellä, samoin myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Tiilikaton korjauksen ja paikkauksen päätteeksi pintakäsittelemme kärsineet tiilet, jotta haurastunut kate saa taas asianmukaisen suojan kosteutta ja kasvustoa vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Lapinjärvi, ensiluokkaisena laatutyönä alusta loppuun

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Lapinjärvi – paikkaukset palauttavat tiiveyden kuntoon, kun asialla on pätevä palvelutiimimme. Aluskatetta tarvitaan poistamaan rakenteista sekä ulkoa että sisältä tuleva kosteus. Kun aluskate vuotaa, syy saattaa löytyä sään ja iän kulumista, joskus myös alkuperäisen asennuksen virheistä tai muista mekaanisista vaurioista. Ehkä jiiripuiden väliin on jäänyt rakoa tai aluskate asennettu väärälle kireydelle, tai sitten eristykset on toteutettu puutteellisesti vaikkapa ilmanvaihtokanavien suhteen. Meiltä saat tehokkaat ja taitavat paikkaukset kaikenlaisissa kohteissa – niin peltikaton kuin tiilikatonkin aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lapinjärvellä.

Paikkaamme reiät sekä vaihdamme repeämiin uutta aluskatetta tilalle, ja korjaamme katolta kastuneet villat, lahovauriot sekä valumajäljet. Tärkeässä roolissa toimivuuden kannalta on riittävä ilmanvaihto, joten parannamme myös eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se kondenssiongelmien takia on tarpeen. Palvelemme aluskatteen korjauksissa ja paikkauksissa minkä tahansa elementin suhteen, myös jiiristä ja sisätaitteesta sekä muun muassa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin laudoitukset, saumaukset sekä pellitykset viimeisen päälle, ja suoritamme aluskatteen ylösnostot sekä huolellisen tiivistämisen savupiippuun. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Lapinjärvellä hoituu meiltä myös läpiviennin kohdalta; kattoikkunan, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken, kattoluukun ja kattovalokuvun kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lapinjärvi – korjaus auttaa lunastamaan lisäaikaa katolle

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lapinjärvi – korjaus tiivistää kattosi ongelmakohdat, kun jätät työt kokeneiden taitajiemme käsiin. Läpiviennit ovat kattoon tehtäviä reikiä tai leikkauksia, joten niihin sisältyy selkeä vuotoriski. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lapinjärvellä, pelasta katto pahemmilta vaurioilta teettämällä kunnostukset kauttamme. Toteutamme katon korjaukset vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun kohdalta, sekä savupiipun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun läpiviennin kohdalta. Uusimme repsottavat suojapellit ja falskaavat tai vioittuneet tiivisteet. Lisäksi asennamme aluskatteen ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lapinjärvellä – ota siis yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous katon korjauksesta sekä paikkauksesta!