KOKO SUOMEN
KATONKORJAUS PALVELU
Laadukkaasti, tehokkaasti ja kokemuksen tuomalla ammattiylpeydellä!

Katon korjaus Lahti

Katon korjaus Lahti, meiltä saat katollesi räätälöidyn korjauspalvelun osaavin ammattiottein. Korjaustarve tulee vastaan jokaisella katolla ennemmin tai myöhemmin. Haastetta tuovat ehkä falskaavat jiirit tai ruostuneet ja repsottavat rännit, revennyt tai roikkuva aluskate sekä ongelmat ilmanvaihdon suhteen. Tai ehkä katto vuotaa vaikkapa savupiipun juuresta tai piipun tai läpiviennin kohdalta, tai kenties täytyy teettää vuotavan kattoikkunan, kattovalokuvun tai kattoluukun korjaus sekä tiivistys. Katepintaan iskevät ajan saatossa monenlaiset ympäristön kulutukset, kuten kosteus, sammal, lehtiroska, lika sekä auringon paahtava uv-säteily. Toistuvat lämpötilanvaihtelut pyrkivät hapertamaan läpivientien tiivisteet, ja vähitellen pellit ruostuvat, huopa halkeilee ja tiili murentuu. Tilannetta pahentaa entisestään, jos katon huolto on heikolla tolalla. Tai ehkä katon alkuperäiseen asennukseen liittyen on tehty mainittavia virheitä. Toisaalta korjaustarve voi päästä käsiksi uuteen ja terveeseenkin kattoon, mikäli paikalle osuvat äkkiarvaamatta lumi- tai myrskyvauriot. Kenties rakenteita rikkoutui, kun puu kaatui myrskyssä talon, mökin tai katon päälle, tai kun lumi irrotti lumiesteen, kattoläpiviennin tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä.

Toteutamme tyylipuhtaat katon korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lahdessa, yksittäisen kattovuodon kunnostuksesta lumi- sekä myrskyvaurioiden korjauksiin. Teemme aluskatteen ja läpivientien tiivistykset sekä katon vesivahinkojen ja vuotovaurioiden paikkaukset, kastuneiden villojen tai laudoitusten vaihdot samoin kuin kattoturvatuotteiden korjaukset. Paikkaamme ja tiivistämme kaikenlaiset kohteet, oli katon malli tai materiaali mikä tahansa – harja-, auma-, mansardi- ja tasakatot tiilestä peltiin sekä palahuopaan. Hoidamme siististi niin omakotitalon, autotallin, -katoksen kuin mökin katon korjaukset, kunnostukset kaikkiin asuin- ja ulkorakennuksiin sekä myös saaressa sijaitseviin kohteisiin. Ammattilaistemme kattotöitä voit hyödyntää verotuksessa kotitalousvähennyksen kohdalla, ja sivujemme kautta on kuluihin haettavissa joustavaa, luotettavaa rahoitusta. Toimialueeseemme sisältyy Lahden ohessa koko Päijät-Häme, kuten Heinola, Hollola, Asikkala, Iitti, Orimattila ja Nastola. Palvelemme korjauksissa ympäri vuoden avaimet käteen- periaatteella, laatutuottein sekä -menetelmin aina kattosi tarpeiden mukaan. Tue siis koko talon tiiveyttä ja turvaa teettämällä kunnostukset kauttamme – ota yhteyttä ja pyydä tarjouksemme katon korjauksesta Lahdessa!

Huopakaton korjaus Lahti – varmaotteiset tekijämme hoitavat homman

Huopakaton korjaus Lahti, tehokkaat ja taitavat täsmäpaikkauksemme tukevat kattosi hyvinvointia. Huopakaton, eli bitumikaton saattavat yllättää muun muassa myrskyvauriot. Ehkä myrskytuuli repi katolta huopia irti tai myrsky vioitti kattotekniikkaa. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vaurioitui, kun puu kaatui myrskyssä talon tai katon päälle. Arkisempiin huopakaton uhkiin lukeutuvat mekaaniset sekä kemialliset rasitukset, jotka vievät väistämättä veronsa etenkin vanhemmanpuoleisesta huovasta. Kermistä aluksi löytyvä sirotepinta häviää vähä vähältä pois, ja kun ikääntyminen sekä uv-säteily kuivattavat huopaa, riski halkeilulle kasvaa. Katteeseen voi ilmestyä kulumia, painumia, reikiä, repeämiä tai kupruja, joskus jopa suoranaisia pullistumia eli niin sanottuja huopakaton höyrypusseja. Tai sitten huopakatto tai palahuopakatto vuotaa saumojen ja läpivientien kohdalta – liitoksia nakertavat sammal ja jäkälä sekä talvella lumikuorman paine.

Hoidamme huopakaton sekä palahuopakaton korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lahdessa. Valitsemme kaikki tarveaineet ja työkalut huolella kohteen mukaan. Käsittelemme sammaleesta kärsineet saumat ja liimaamme irronneet bitumipaanut palahuopakatolta, ja täsmäkunnostamme massalla pienehköt katepinnan kulumat. Isompiin vauriokohtiin puolestaan kiinnitämme erityiset huopakaton paikkapalat, ja kuprut eli höyrypussit viillämme auki, jotta kate saadaan tasoitettua kuntoon. Suoritamme Lahdessa tasakaton korjaukset, tiivistykset sekä paikkaukset, samaten myös kaikki huopakaton tulityöt sekä alushuovan ja umpilaudoituksen vaihdot. Lisäksi saat meiltä huopakaton sekä palahuopakaton myrskyvaurioiden korjaustyöt, sekä huopakaton kunnostukset saarimökillä ja muualla saarikohteissa.

Peltikaton korjaus Lahti, pidentämässä nykykaton käyttökaarta

Peltikaton korjaus Lahti – hoidamme paikkaukset tietotaidolla ja kattavan kokemuksen turvin. Kunnostamme esimerkiksi korroosion jäljet, kuten reiät sekä ruostekohdat katteesta. Haastetta katolle tuottavat niin ikään sään ja ympäristön rasitukset, kun aurinko, vesi, pakkanen ja jää saavat kattopellit elämään edestakaisin. Tuloksena kiinnikkeet höllentyvät ja peltien liitokset alkavat irvistää, jolloin vesitiiveys menetetään, ja katto kaiken lisäksi rämisee tuulella. Jos taas peltikatto vuotaa rakenteisiin, on syytä katsastaa yläpohjan tilanne – kenties kaivataankin peltikaton aluskatteen korjausta, tiivistystä sekä paikkausta. Tai ehkäpä kattoon ovat iskeneet kyntensä myrsky- tai lumivauriot, jotka voivat olla kaikkea katepinnan naarmuista rikkinäisiin välikaton rakenteisiin. Kenties tuuli tai myrsky irrotti kattopellit ja peltilistat, tai myrsky kaatoi puun peltikaton tai talon päälle. Tai sitten lumi pudotti rännit, lumiesteet tai tikkaat, niin että kattoon tuli reikä.

Peltikaton korjaus ja tiivistys Lahdessa on toimestamme tapauskohtainen palvelu. Ensiksi kartoitamme ongelmien laajuuden ja tutkimme mahdolliset vahingot. Useimmissa tapauksissa järkevin ratkaisu on nykyisen peltikaton reikien paikkaus, sekä toisinaan yksittäisten kattopeltien vaihto, kun vauriot jäävät luonteeltaan paikallisiksi. Pohjatyöt, kuten lian- ja ruosteenpoiston, hoidamme samoin huolella; näin massaukset saadaan kunnolla tarttumaan, ja korjaustulos on mahdollisimman kestävä. Mikäli reikä löytyy kattopeltien kiinnikkeen tuntumasta, teemme naulojen tai kateruuvien vaihdot uusiin kateruuveihin, sekä tarvittaessa lisäkiinnitykset kattopelteihin, jos alkuperäinen asennus on tehty liian harvaan. Lisäksi toteutamme peltikaton lumi- sekä myrskyvaurioiden korjaukset Lahdessa, sekä pienet ja suuret peltikaton kunnostukset kaikissa saarikohteissa.

Tiilikaton korjaus Lahti – tiivistykset parantavat kattosi turvaa

Tiilikaton korjaus Lahti, luotettava palvelumme hoitaa kattosi tiiveyden ja toimivuuden kuntoon. Vankkatekoinen tiilikattokaan ei ole immuuni sään ja ympäristön kulutuksille. Muun muassa sammal ja jäkälä upottavat juurensa huokoiseen tiileen, ja ne syövät katteesta mineraaleja sekä tuovat mukanaan kosteutta. Talvella omat haasteensa aiheuttaa katon päälle kertyvä lumikuorma, sillä lumi voi painaa rakenteet notkolle tai työntää vettä sisään saumoista. Ikääntyvä tiilikatto myös haurastuu lisää sitoen itseensä kosteutta, joka toistuvissa lämpötilanvaihteluissa vuoroin jäätyy ja sulaa. Tätä tuhoisaa kierrettä sanotaan tiilikaton pakkasrapautumiseksi, ja lopulta katepinta antaa periksi päästäen vedet lävitseen rakenteisiin. Kun tiilikatto vuotaa, voi olla tarpeen tarkistaa myös aluskatteen ja yläpohjan tilanne – vaikkapa aluskate saattaa olla väärin asennettu tai kärsinyt mekaanisen vaurion. Tai kenties katto joutui kärsimään, kun myrsky kaatoi puun tiilikaton tai talon päälle, tai kun tuuli tai myrsky irrotti harjatiilen, kattotiilen, reunatiilen tai tiilikaton pellitykset.

Tiilikaton korjaus, paikkaus ja tiivistys Lahdessa ehkäisee vakavammat vauriot, kuten ikävät kosteus- ja homehaitat sekä turhat, ennenaikaiset remontit. Tyypillisesti tiilikaton korjaustarve osoittautuu luonteeltaan varsin paikalliseksi, jolloin katolle riittävät täsmätoimet, kuten rikkinäisten kattotiilien vaihto. Saat meiltä myös tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lahdessa, samoin myrskyvaurioiden korjaustyöt sekä katon kunnostukset saarikohteissa. Viimeistelemme tiilikaton korjauksen ja paikkauksen kattotiilten pintakäsittelyllä, jotta hapertunut kate saa taas kunnollisen suojan kosteutta ja kasvustoa vastaan.

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Lahti, sujuvin ottein sekä laadukkailla tuotteilla

Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Lahti – tilkitsemme kattosi vauriokohdat ja palautamme käyttövarmuuden. Aluskatteen tehtävä on poistaa rakenteista sekä ulkoa että sisältä tuleva kosteus. Jos aluskate kuitenkin on reikäinen tai revennyt, tai roikkuu irti paikoiltaan, ei vesi pääse ohjautumaan räystäitä kohti, vaan se pysyy yläpohjan riesana. Joissakin tapauksissa ongelmia tuottavat myös alkuperäisen asennuksen virheet; vaikkapa limitykset on voitu toteuttaa huolimattomasti, tai tiivistekappaleet puuttuvat kokonaan. Meiltä saat sujuvat laatupaikkaukset, oli vaurioiden syy mikä tahansa – teemme peltikaton sekä tiilikaton aluskatteen korjaukset, paikkaukset ja tiivistykset Lahdessa.

Paikkaamme reiät sekä vaihdamme repeämiin uutta aluskatetta tilalle, ja kattotöiden yhteydessä silmäilemme läpi myös yläpohjan yleisen tilanteen. Korjaamme katolta kastuneet villat, lahovauriot ja valumajäljet, sekä kohennamme eristystä tai välikaton tuuletusta, jos se ilmanvaihdon puolesta on tarpeen. Hoidamme aluskatteen korjaukset ja paikkaukset haastavienkin elementtien osalta, kuten jiiristä ja sisätaitteesta sekä vaikkapa savupiipun kohdalta. Asennamme jiireihin laudoitukset, saumaukset sekä pellitykset viimeisen päälle, ja suoritamme aluskatteen ylösnostot sekä toteutamme tiivistämisen savupiippuun. Aluskatteen korjaus, paikkaus ja tiivistys Lahdessa sujuu meiltä myös läpiviennin kohdalta; kattoikkunan, kattovalokuvun, kattoluukun, ilmanvaihtoputken ja viemärintuuletusputken kohdalta.

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lahti – korjaus kohentaa koko katon toimintavarmuutta

Kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lahti – korjaus tehostaa koko katon toimintakykyä, kun laitat asialle varmaotteiset ammattilaisemme. Läpiviennit muodostavat merkittävän vuotoriskin puhkaistessaan vesikatteen sekä aluskatteen. Kun huomaat, että kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lahdessa, kutsu paikalle kokeneet tekijämme toteuttamaan tarvittavat paikkaukset. Meiltä saat katon korjaukset vuotavan savupiipun, kattoikkunan ja kattovalokuvun kohdalta, sekä kattoluukun, ilmanvaihtoputken, viemärintuuletusputken tai muun vuotavan läpiviennin kohdalta. Uusimme repsottavat suojapellit ja aikansa eläneet tiivisteet. Samoin asennamme puuttuvat ylösnostot sekä läpivientien tiivistekappaleet.

Kattopalvelumme auttaa, kun kattoikkuna, kattovalokupu, kattoluukku tai kattoläpivienti vuotaa Lahdessa – ota siis yhteyttä ja pyydä meiltä tarjous katon korjauksesta sekä paikkauksesta!