KOKO SUOMEN
KATONKORJAUS PALVELU
Laadukkaasti, tehokkaasti ja kokemuksen tuomalla ammattiylpeydellä!

Peltikaton korjaus ja tiivistys vaatii erilaisia kattotöitä

Peltikatosta saa hyvän katon jopa 50 vuodeksi, ellet sitten valitse rakennuksesi katoksi konesaumakattoa, mikä kestää jopa sata vuotta. Peltikatto pysyy tiiviinä, ehjänä ja kaikin puolin helppohoitoisena kattona, kun sille tarjotaan sen kunnon kannalta erittäin tärkeät kattohuollot, eli säännölliset kattotarkastukset sekä huoltomaalaukset. Esimerkiksi tiilikatoille niin tarpeellista sammalenpoistoa ei yleensä tarvita, eikä kattoa tarvitse pahemmin pestäkään – siitä pitävät sateet huolen. Katon tarkastus ja samalla mahdollisten roskien harjaus pois katolta puolen vuoden välein on katon huollon kulmakivi. Tarkastuksen ansiosta muutoksiin ja puutoksiin on helppo reagoida ajoissa. Peltikaton kuntoa ylläpidetään, kun huonokuntoiset kattopellit uusitaan, pinnoitteessa olevat naarmut paikkamaalataan ja läpiviennit tiivistetään ajoissa. Me teemme kaikki kerrostalon, omakotitalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen tarvitsemat peltikattotyöt parhaalla laadulla ja ammattitaidolla, joten ota yhteyttä ja pyydä kilpailukykyinen tarjous kattokorjauksesta!

Kattokorjaukset voidaan rahoittaa joustavalla remonttilainalla, mitä on helppo hakea kotisivujemme kautta. Remonttilainaa saa aina tarvitsemansa määrän, olipa sitten kyse yksittäisen kattopeltien vaihdosta tai vaikka koko peltikaton uusimisesta. Joskus meidän on suositeltava katon purkua ja vaihtoa, vaikka katto ei olisikaan palvellut vielä viittäkymmentä vuotta. Arvioimme aina tarkoin, mikä on taloudellisesti järkevin tapa kunnostaa katto. Jos katto on päässyt kauttaaltaan haurastumaan, eli ruoste valtaa alaa ja kattopellit ovat vääntyneet, ei tilanne parane katon täsmäpaikkauksella. Katon osittainen vaihto tai kokonainen peltikattoremontti on ainoa tapa saada rakennukseen taas luotettavan tiivis katto. Kannattaa muistaa, että kaikki meidän tekemämme kattotyöt kattovuodon korjaamisesta peltikattoremonttiin ovat kotitalousvähennyskelpoisia.

Kotitalousvähennyksen ja kilpailukykyisien hintojen lisäksi on monia muita syitä teettää peltikaton paikkaus ja korjaus meillä. Meidän asiakkaanamme saat palvelua aina nopeasti, joten et jää pulaan vuotavan tai esimerkiksi tuulen mukaan lähteneen katon kanssa. Tarjoamamme palvelu on mitä ystävällisintä ja ammattitaitoisinta, ja mukavan asiakaskokemuksen kruunaa se, että tarjoamme aina maksuttoman kattotarkastuksen. Kattotarkastuksen ansiosta voimme tarvittaessa tarjota muita kattotöitä, joilla omakotitalon, ulkorakennuksen tai muun kiinteistön peltikatto pidetään timanttisessa kunnossa vuodesta toiseen.

Peltikaton korjaus

Peltikatto kuin peltikatto – luota asiantuntemukseemme

Kokeneet kattoammattilaisemme tuntevat kaikenlaiset peltikatot, eli niin aaltopeltikatot, lukkosaumakatot, muotokatteet kuin rivisaumatut peltikatot eli konesaumakatot. Jokainen erilainen peltikatto saa parasta korjauspalvelua tästä osoitteesta, ja tarvittaessa katto myös uusitaan kiistattomalla asiantuntemuksella. Kattopeltiseppiemme uusima tai asentama konesaumakatto on vertaansa vailla – se on jokaista läpivientiä ja saumaa myöten oikea taidonnäyte! Katon koko ei ole ongelma, eikä katon kaltevuus: meillä on tarpeeksi työntekijöitä isojenkin projektien hoitamiseen tavoiteajassa, ja tarvittaessa tuomme paikalle rakennustelineet tai henkilönostimet töitä helpottamaan.

Kun omakotitalosi, mökkisi, rantasaunasi, navettasi tai kerrostalonne katto tarvitsee kunnostusta ja huolenpitoa, ota yhteyttä. Tulemme tarvittaessa katsastamaan tilanteen omin silmin. Suunnittelemme, miten töiden kanssa pitää edetä, ja teemme sen jälkeen hyvällä hinta-laatusuhteella varustetun tarjouksen katon täsmäpaikkauksesta, katon osittaisesta uusimisesta tai kattoremontista. Tarjous tehdään katon kunnostamisesta avaimet käteen -pakettina, joten kattovuodon tai minkä tahansa muun katon ongelman korjauttaminen ei teetä asiakkaalle ylimääräistä vaivaa. Ota yhteyttä, niin kaikki muu aina loppusiivoukseen asti hoidetaan meidän toimestamme!

Kattotarvikkeilla varmistetaan katon toimivuus ja turvallisuus – mutta vain, jos ne ovat ehjiä

Katolta voi löytyä monia kattotuotteita, joilla varmistetaan katon toimivuus ja turvallisuus. IV-putket ja alipainetuuletin saavat ilman vaihtumaan katon alla, joten ne ehkäisevät huonosta tuulettumisesta johtuvia kosteusongelmia. Kattotikkaat ja kattosilta tekevät katolla liikkumisesta turvallista. Joka katolta, mille on tarkoitus joskus kiivetä sitä huoltamaan tai korjaamaan, pitää löytyä vähintäänkin kattotikkaat. Lumiesteet estävät lunta putoamasta katolta äkisti alas – tämä voisi aiheuttaa omaisuusvahinkoja ja johtaa jopa ohikulkijoiden loukkaantumiseen. Aurinkopaneelit valjastavat aurinkoenergian hyötykäyttöön, ja pulupiikit vähentävät lintujen halukkuutta viettää aikaansa katon reunalla istuskellen.

Talven tai myrskyn jälkeen peltikaton kattotarvikkeissa voi olla jotain korjattavaa. Kova tuuli voi irrottaa kattotikkaat, piipunhatun, aurinkopaneelit tai antennit katosta. Kattolumen paino voi rikkoa esimerkiksi kattoikkunan tiivisteet ja saada sen vuotamaan vettä katon alle, tai vaihtoehtoisesti irrottaa kattotarvikkeita mukaansa maata kohti valuessaan. Ota yhteyttä, niin kiinnitämme kattotuotteet takaisin kattoon ja korjaamme irti repeytymisestä katteeseen syntyneet vauriot. Kattoturvatuotteet ja muut kattotarvikkeet – erityisesti kattoturvatuotteiden kiinnitykset ja kattoläpivientien tiivisteet – kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa, jotta mahdollisiin ongelmiin voidaan nopeasti puuttua. Mitä paremmin kattotarvikkeet ovat kiinni katossa ja mitä paremmassa kunnossa katon läpivientien tiivisteet ovat, sitä vähemmän talven lumet tai kovat tuulet pystyvät aiheuttamaan vaurioita katon tarvikkeisiin.

Rännien ehjyys, kaadot ja kiinnitykset tarkastettava usein

Myös peltikaton sadevesijärjestelmän eli rännien ja alastuloputkien kunto kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa. Jos rännejä ei tarkasteta sekä keväällä että syksyllä, ei voida taata sitä, että ne vetävät moitteettomasti ympäri vuoden. Samalla kun rännit kaatoineen ja kiinnityksineen tarkastetaan, ne myös puhdistetaan kaikista ränneihin kertyneistä roskista. Tällaisten toimenpiteiden ansiosta sade- ja sulamisvedet eivät päädy esimerkiksi rakennuksen perustuksiin, mikä on vaarana silloin, jos vedet valuvat yli kouruista ja ne imeytyvät maahan ihan sokkelin viereen.

Ränneihin jäävät lehdet ja neulaset voivat aiheuttaa monenlaisia kosteus-, korroosio- ja jäätymisvaurioita. Ensinnäkin roskat aiheuttavat rännivuotoja ja rännien ruostumista, mutta ränneistä poistumatta jäävä vesi saa rännit jäätymään joka talvi. Jos rännit menevät jäähän, alkaa niistä roikkua jääpuikkoja, eivätkä rännit sula ennen kevättä. Jää voi myös vääntää räystäskouruja, pilata niiden kaadot ja avata rännien tai alastuloputkien saumat. Ratkaisu umpeen jäätyneisiin vesikouruihin on höyrysulatus ja jääpuikkojen poisto katolta. Jos haluat varmistaa, ettei jäästä ole enää vaivaa, asennuta ränneihin sulanapitokaapelit. Sulanapitojärjestelmä kuluttaa yllättävän vähän sähköä, mutta sen avulla varmistetaan kosteudenhallinta myös talviaikaan. Lisäksi sen avulla voidaan estää monenlaiset jäästä aiheutuvat turvallisuusongelmat.

Savupiippun vuotoihin liittyvät korjaukset

Kun puhutaan savupiippuun liittyvistä korjauksista, tullee ensimmäisenä mieleen piipunjuurivuodon korjaaminen. Piipun juuri onkin yksi tyypillisimmistä kohdista, joista peltikatto tai mikä tahansa muu katto alkaa vuotaa. Piipun juuren tiivisteet haurastuvat vuosien ja vuosikymmenien saatossa, sillä niitä koettelevat muun muassa suuret ulkolämpötilavaihtelut ja katon lämpöeläminen. Jos tiivisteitä ei ajoissa uusita, voivat tiivisteet haurastua niin paljon, että katon alle pääsee vettä. Vesi voi päätyä aina talon sisäkattoon ja sisäseiniin asti, vaikka vuoto ei olisi suuri. Tällainen kattovuoto korjataan kuten mikä tahansa muukin kattovuoto, eli tiivistämällä ulko- ja aluskate, kunnostamalla kastuneet rakenteet ja uusimalla märät eristeet, ennen kuin niihin alkaa kasvaa hometta.

Savupiipun korjaukset voivat liittyä myös vesikaton ja piipun liitosta suojaavien piipunjuuripeltien korjaamiseen tai hormin massaamiseen. Savuhormi vaatii massaamista eli pinnoittamista, jos se on päässyt vuosien mittaan rapautumaan. Rapautuminen tarkoittaa sitä, että hormiin päässyt kosteus on jäätynyt ja sulanut yhä uudestaan, ja aiheuttanut hormiin koloja ja halkeamia. Halkeamista voi karata sekä savukaasuja että lämpöä, mutta sekin on vaarallista, että hormiin voi varastoitua nokea. Koloihin kerääntynyt noki voi syttyä tuleen, kun takkaa tai esimerkiksi leivinuunia lämmitetään, ja nokipalon aikainen kova kuumuus voi saada palon laajenemaan rakennuspaloksi. Hormi kannattaakin suojata piipunhatulla ja piipun pellityksillä, mitkä auttavat pitämään hormin kuivana ja hyväkuntoisena.

Kattopeltien reikien paikkaaminen on haastavaa

Kattoläpiviennit ovat monen katon – myös peltikaton – tiiveyden pullonkaula. Piipunjuuri tai esimerkiksi ilmanvaihtoputken läpivienti voi haurastua ja ruveta vuotamaan. Katon läpiviennit kannattaakin tarkastaa kahdesti vuodessa, ja arvioida samalla tiivisteiden uusimistarve. Peltikaton aluskatteella on suuri merkitys läpivienti- ja muiden kattovuotojen aiheuttamien vahinkojen torjunnassa. Toimiva eli ehjä ja asianmukaisesti asennettu aluskate ohjaa vuotovedet kohti räystäitä, eivätkä kattotuolit tai muut kattorakenteet kastu. Meiltä saat niin läpivientien kuin peltikaton aluskatteenkin korjaukset.

Peltikatossa voi olla myös reikiä, ruostevaurioita sekä irronneita kattopeltejä tai peltilistoja. Ne ovat asioita, joihin on pian puututtava. Kattopeltien paikkaaminen on haastavaa, joten luota ammattilaisiimme, ja ota yhteyttä myös tällaisten kattokorjausten tiimoilta. Kattopellissä olevaa reikää ei voida kunnostaa muutoin kuin uusimalla pelti, sillä tiivistys- ja korjausmassat eivät tapaa kestää ilmastossamme kovinkaan kauaa. Reikä saattaa olla seurausta ruosteesta, siksi kaikki ruostevauriot kannattaa pika pikaa kunnostaa, ja katto on hyvä suojata ruosteelta asianmukaisten kattohuoltojen avulla. Pintaruoste voidaan poistaa kattopelleistä, ränneistä tai kattoturvatuotteista hiomalla, minkä jälkeen vauriokohta on vielä paikkamaalattava. Katon huoltomaalaukset ja katon harjaus säännöllisin väliajoin estävät kattoa ruostumasta. Korjaamme katon myös silloin, jos kova tuuli on irrottanut tai vääntänyt kattopeltejä, suojapellityksiä tai peltilistoja. Kova tuuli voi repiä irti myös kattotarvikkeita – otathan tuolloinkin yhteyttä tilanteen korjaamiseksi.

Kattovuodon korjaus suunnitellaan arviointikäynnin perusteella

Peltikatossa olevat reiät tai jään vaurioittamat saumat voivat vuotaa ja päästää kosteutta yläpohjarakenteisiin. Kattovuotoon pitää puuttua nopeasti, sillä näin on suurempi todennäköisyys selvitä katon osittaisella korjauksella katon uusimisen sijaan. Ota yhteyttä, jos peltikatto vuotaa, niin tulemme sääsuojaamaan rakennuksen ja pysäyttämään näin vaurioiden etenemisen. Sisäkatto ei ala vuotaa, jos katossa oleva reikä peitetään mahdollisimman pian. Samalla kertaa suoritamme katon vaurioiden arvioinnin, minkä perusteella voimme suunnitella katon korjauksen ja laskea sille hinnan.

Jos kattovuoto on tuore ja pienimuotoinen, vettä ei ehkä ole päässyt lainkaan katon alle. Jos aluskate on estänyt kattorakenteita kastumasta, ei tarvitse kuin tiivistää ja paikata vesikate. Samalla tutkimme koko katon kunnon voidaksemme tarvitessa korjata ja kunnostaa katon sellaiseksi, ettei se enää alkaisi vuotaa. Jos katolla on esimerkiksi ruostetta, tarjoamme ruostevaurioiden käsittelyä tai kattopeltien vaihtoa, jotta ruoste ei ohentaisi peltejä ja saisi niitä vuotamaan lähitulevaisuudessa.

Jos kosteus on jo kastellut katon alapuolisia osia, laskemme tarjouksen kattorakenteiden kunnostamisesta ja kastuneiden eristeiden uusimisesta. Aluskate tiivistetään tai uusitaan, ja peltikatolle tehdään tarvittavat kunnostustoimenpiteet. Jos kattoremontti on taloudellisesti järkevin vaihtoehto, teemme tarjouksen peltikaton purkamisesta ja vaihtamisesta.

Aluskatteen rooli vesivahinkojen ehkäisemisessä erittäin tärkeä

Peltikaton aluskatteen rooli katon vesivahinkojen ehkäisemisessä on erittäin tärkeä. Aluskate estää harjapellin, piipunjuuren tai kattoon tulleen reiän kohdalta katon alla pääseviä vesiä kastelemasta kattorakenteita. Lisäksi aluskate kuivattaa katon alapuolisia osia haihduttamalla kosteutta lävitseen. Jos aluskate vaurioituu, se pitää nopealla aikataululla kunnostaa, jotta rakennuksen ulko- tai sisäpuolelta peräisin oleva kosteus ei alkaisi haastaa katon rakenteiden kuntoa. Peltikaton aluskatteen tiivistys tarkoittaa samaa kuin aluskatteen vaihto. Vaurioituneiden kohtien tai tarvittaessa koko aluskatteen uusiminen onnistuu meiltä sujuvasti ja sopuhintaan.

Katon korjaamiseen kuluva aika riippuu katon vaurioista

Peltikaton korjaus vie vain tunnin, pari, jos on kyse esimerkiksi läpiviennin tiivistyksestä tai ruostevaurioiden kunnostamisesta. Mikäli ongelmat ovat laajoja ja kattoa rakenteineen tulee korjata mittavasti, voi katon korjaamiseen mennä useampi päivä – katon koosta riippuen ehkä parikin viikkoa. Katon korjauksen kestoon kuluva aika arvioidaan korjattavan alueen pinta-alan ja muun muassa katon alapuolisten rakenteiden kärsimien laho- ja muiden kosteusvaurioiden perusteella. Jos läpivientejä ja muita yksityiskohtia on paljon, vaikuttaa se katon korjaukseen kuluvaan aikaan, sillä läpivientien purkamiseen ja uudelleen asentamiseen kuluu jokunen tovi. Pelti-, tiili- tai huopakaton korjaukseen kuluva aika arvioidaan samalla, kun töiden eteneminen suunnitellaan ja sille lasketaan reilu hinta.

Kotitalousvähennys kattokorjauksien kustannuksien huojentamiseksi

Hinta katon korjauksille lasketaan aina tapauskohtaisesti. Jotta osaamme antaa kattavan ja lopullisen tarjouksen kattosi korjaamisesta, meidän tulee tuntea lähemmin kattosi tilanne. Tarvittaessa tulemme tarkastamaan kattosi omin silmin – näin voimme antaa yksityiskohtaisen ja tarkan tarjouksen sen paikkaamisesta. Tarjous esitetään kirjallisessa muodossa, ja koska kyseessä on avaimet käteen -paketti, ei muita kustannuksia ole tulossa mukaan kuvaan.

Katon korjaustöiden hinnan laskemisessa vaikuttavat samat tekijät kuin korjausprojektin keston arvioimisessa. Mitä enemmän aikaa korjaajamme viettävät katolla, sitä enemmän tarjouksen loppusumma kasvaa. Uusien kattopeltien, villojen tai esimerkiksi vesikourujen hinta otetaan myös huomioon, samoin rakennustelineiden pystyttämisen tarve. Et maksa liikaa kattokorjauksistasi, sillä etsimme aina ne taloudellisimmat tavat toimia. Muistathan kuitenkin hakea kotitalousvähennystä – sen avulla maksat omakotitalon tai kesämökin kattokorjauksesta vielä vähemmän.

Saavutat kustannussäästöjä teettämällä kaikki kattotyösi samalla kertaa, siksi peltikaton korjaukseen kannattaa yhdistää esimerkiksi kattomaalaus, jos edellisestä kerrasta on jo kymmenkunta vuotta, tai vaikka rännien puhdistus (mikä tulisi muutenkin tehdä puolen vuoden välein).

Peltikattohuollot torjuvat ruostetta ja esimerkiksi kattovuotoja

Huollettu peltikatto pysyy ruosteettomana, ja siten tiiviimpänä ja pitkäikäisempänä. Peltikatteen puhdistus hoidetaan helposti harjaamalla. Samalla on loistava tilaisuus puhdistaa rännit ja kuntotarkastaa koko kattokokonaisuus, ja niin me myös teemme. Peltikaton kuntotarkastus on se kaikista tärkein katon huoltotoimenpide, sillä sen avulla katon korjaustarpeisiin voidaan puuttua tarpeeksi varhaisessa vaiheessa. Kuntotarkastuksen aikana katon kunto tutkitaan niin katon päältä, kuin mahdollisuuksien mukaan myös yläpohjasta. Tarkastuksen perusteella osamme suositella esim. peltikaton jiirin tiivistystä, peltien lisäkiinnitystä, kattotikkaiden uusimista, aluskatteen vaihtoa, rännien puhdistamista tai jotain kattohuoltoa, millä katon kuntoa voidaan tukea ja parantaa.

Peltikaton kunnon eteen tehtäviä kattohuoltoja ovat myös kattomaalaukset. Peltikatto ehditään maalata useampaan otteeseen sen noin 50-vuotiaan käyttöiän aikana. Maalipinta pitää peltikaton hyväkuntoisena ja yhtä helppohoitoisena kuin sen maine antaa ymmärtää. Liukas maalipinnoite hylkii likaa, eli vähentää kattopesujen tarvetta, eikä sille tartu lumikaan (eli lumenpudotuksiakaan ei ole luvassa). Peltikattoon ei myöskään tartu sammaleita. Jos sammalta löytyisikin, se lähtisi helposti harjaamalla tai pesemällä.

Uusi peltikatto kääntää päät

Peltikattoremonttia ei kannata lykätä myöhemmäksi, jos peltikatto on vanha tai huonossa kunnossa. Peltikattoa voi pitää vanhana, jos sillä on ikää puolen vuosisadan verran. Poikkeus sääntöön on rivisaumattu peltikatto eli konesaumakatto, minkä käyttöiäksi voi muodostua täydet sata vuotta. Vaikka konesaumakatot tunnetaan tiiveydestään, eivät nekään enää vanhoina ole luotettavan vesitiiviitä.

Uusi katto on huoleton, ja pitää varmasti vettä. Uusi katto kiinnittää ohikulkijoiden huomion ja lisää koko talon arvoa. Omakotitalo tai mökki voi olla helpompi myydäkin, kun sen päällä komeilee kiiltävä ja priimakuntoinen katto. Tilaa peltikattoremontit pettämättömiltä ammattilaisiltamme, niin katto tulee uusittua laadukkaasti viimeistä yksityiskohtaa myöten.

Osittainen peltikattoremontti on vaihtoehto perinteiselle kattosaneeraukselle, jos katon rakenteet ovat kunnossa ja peltikaton aluskate on tiivis. Katon osittainen vaihto pitää sisällään pelkän kattopeltien vaihdon, joten se tulee tavallista kattoremonttia edullisemmaksi.