KOKO SUOMEN
KATONKORJAUS PALVELU
Laadukkaasti, tehokkaasti ja kokemuksen tuomalla ammattiylpeydellä!

Huopakattoremontin tekijöiltä vaadittava ammattitaitoa

Eleganssia uhkuvan huopakaton voi asentaa käytännössä mille tahansa katolle. Se sopii niin monimuotoisille katoille kuin kaikista loivimmillekin katoille, joille ei voida asentaa mitään muuta kattoa. Ammattilaisen asentama katto on luotettavan tiivis jokaista saumaa ja läpivientiä – kuten piipunjuurta – myöten. Huopakatolle voi povata jopa yli 40 vuoden mittaista käyttöikää, jos se on asennettu ammattilaisvoimin. Kannattaa siis valita kokenut ja kouliintunut kattofirma asentamaan, uusimaan ja varustelemaan huopakattoa. Tästä osoitteesta saat ajantasaista ja ammattitaitoista palvelua kaikissa huopakattotöissä. Asennamme uuden katon niin kerrostaloon, teollisuuslaitokseen, omakotitaloon kuin vapaa-ajan asuntoonkin, ja asentaminen tapahtuu rautaisen kokemuksen voimin. Kattoremontille saa laatutakuun, ja myös katteen sekä uusien kattovarusteiden omat takuut pysyvät voimassa oikeaoppisen asentamisen tähden.

Muista myös huollattaa huopa- eli bitumikattoasi. Säännöllisesti puhdistettu ja tarvittaessa pinnoitettu huopakate kestää luotettavimmin erilaisia rasituksia. Huopakaton kuntoa rasittavat muun muassa auringon ultraviolettisäteet, sammalet ja ilmansaasteet, mutta kattohuollot antavat katolle mahdollisuuden selvitä niistä ilman halkeamia ja muita vaurioita sekä kattovuotoja. Kaikkien katonhuoltojen yhteydessä tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen, mikä paljastaa korjaamista tai lisää huoltamista vaativat kohdat. Tällainen kattotarkastus on jokaisen tekemämme kattotyön yhteydessä tarjoamamme kaupanpäällinen, ja siitä on iso ilo katon ylläpitämisessä. Mitä aikaisemmassa vaiheessa korjaamista odottavat kohdat havaitaan, sitä helpommin ne on mahdollista kunnostaa. Vaurio ei kenties vielä ulotu vesikatetta pidemmälle, joten katon alla ei tarvitse suorittaa laho- tai homevaurioiden korjaamista. Kattohuoltomme, kattokorjauksemme ja kattoremonttimme oikeuttavat kotitalousvähennykseen, ja ne voi rahoittaa helposti haettavalla remonttilainalla, joten kattopalvelumme on mitä joustavinta ja asiakaslähtöisintä. Ota yhteyttä vaikka saman tien, niin jutellaan lisää tiivissaumakaton tai vaikka kolmiorimakaton uusimisesta!

Huopakattoremontti

Meiltä saat huopakattoremontit avaimet käteen -palveluna kaikkialla Suomessa. Toimimme mm. seuraavilla paikkakunnilla: Asikkala, Askola, Espoo, Fiskars, Forssa, Hamina, Hanko, Hartola, Hattula, Hausjärvi, Heinola, Helsinki, Hirvensalmi, Hollola, Hyvinkää, Hämeenlinna, Iitti, Inkoo, Janakkala, Joutsa, Jyväskylä, Järvenpää, Karjaa, Karkkila, Kauniainen, Kerava, Kirkkonummi, Kittilä, Kotka, Kouvola, Kuopio, Kuusamo, Lahti, Lapinjärvi, Levi, Lohja, Loppi, Loviisa, Mikkeli, Myrskylä, Mäntsälä, Mäntyharju, Nokia, Nummi-Pusula, Nurmijärvi, Pornainen, Pukkila, Raasepori, Riihimäki, Sipoo, Siuntio, Tampere, Turku, Tuusula, Vantaa, Vihti.

Bitumikaton uusimista ei kannata pitkittää – onneksi se onnistuu myös talvella

Aika tekee tehtävänsä, myös katolla. Aurinko kuivattaa huopavuotia vuosikymmenien saatossa niin, että ne eivät enää jousta – se johtaa kattohuovan halkeiluun ja huopakattovuotoihin. Myös sammalet saavat katon haurastumaan, ja sen saumat irvistämään. Omakotitalon, kerrostalon tai ulkorakennuksen bitumikatto jaksaa sietää erilaisia rasituksia noin 40 vuotta, ja sitten se on paras uusia. Jos kattoa ei ole huollettu niin paljon kuin olisi pitänyt, huopakatto voi kaivata uusimista jo aiemmin. Lisääntyneet halkeamat, reiät ja kuprut sekä yleinen haurastuneisuus ovat syy uusia huopakatto, vaikka vuosikymmeniä ei vielä olisikaan koossa tarpeeksi montaa. Jos katto uusitaan ennen kuin kosteus pääsee vaurioittamaan katon rakenteita ja yläpohjan eristeitä, kattoremontti sujuu mukavan edullisin kustannuksin. Me pystymme reagoimaan asiakkaan tarpeisiin nopeasti. Kattoremonttia ei tarvitse kauaa odotella, vaikka olisi talvi. Huopakattokin voidaan uusia talvella, eikä se vaikuta rakennuksen asumiskelpoisuuteen. Vaikka vesikatto olisi purettu pois, ei sisällä tarvitse pitää toppatakkia, sillä vesikatteen puuttuminen ei vaikuta siihen, pysyykö lämpö sisällä vai ei.

Meidän ammattilaisillemme ei tuota vaikeuksia käsitellä kuumaliimaa tai hitsausvehkeitä, ja me toteutamme erinomaisella tavalla myös kolmiorimakaton asentamisen. Osaamme kertoa asiakkaalle erilaisista huopakatoista ja niiden hyvistä ominaisuuksista, muun muassa äänenvaimennuskyvystä. Joidenkin tiivissaumakattojen pinnoitteessa on titaanidioksidia, mikä puhdistaa ilmaa saasteista suurin piirtein sen verran, kuin yksityisautoilu aiheuttaa vuoden sisään. Joissain huopakatteissa on puolestaan kiviteräspinnoite, mikä tekee siitä erityisen kestävän. Totta kai asennamme ja uusimme myös palahuopakatot.

Katon uusiminen vaatii keskittymistä myös yksityiskohtiin

Olemme kattourakoitsija, joka ymmärtää yksityiskohtien merkityksen kokonaisuuden kannalta, ja panostaa pienimpiinkin yksityiskohtiin kattoa uusiessaan ja varustellessaan. Kattokokonaisuudesta tulee tiivis ja toimiva vain, jos kattoremontti tehdään alusta loppuun yhtä huolellisesti ja suunnitelmallisesti. Ennen kuin kattoa aletaan purkaa, huopakattoremontti pitää suunnitella. Suunnitteluvaiheessa otetaan huomioon katon erityispiirteet, mitkä olemme selvittäneet paikan päälle käymällä, sekä kaikki asiakkaan toiveet kattoremontin suhteen. Kattoremontista on helppo antaa kiinteä tarjous ja kattoremontin eteneminen on helppo suunnitella etukäteen, kun tiedämme, millainen saneerauskohde on tällä kertaa kyseessä. Erityisesti kattorakenteiden kunto vaikuttaa siihen, millaiseksi kattoremontti muodostuu, ja mikä on uuden huopakaton hinta asennettuna.

Kun kattoremontti on suunniteltu ja rakennustelineet kasattu, alkaa vesikaton purkaminen. Samalla puramme kaikki kattotarvikkeet, kuten kattotikkaat ja kattoikkunat. Hyväkuntoiset kattotuotteet jätetään odottamaan uudelleenkäyttöä, ja huonokuntoiset toimitetaan jäteasemalle yhdessä vanhan vesikatemateriaalin kanssa. Kun vesi- ja aluskate on purettu, pääsemme kunnostamaan kattorakenteita, jos niissä on kosteuden tai liian painavan lumitaakan aiheuttamia vaurioita. Tarvittaessa uusimme tai lisäämme katon alle eristeitä, ja sitten alkaakin aluskermin asentaminen. Uusi aluskermi kestää hyvin todennäköisesti saman verran kuin vesikatekin. Jos vesikate alkaa vuotaa jostain kohtaa, aluskermi estää kosteusvauriot katon alla. Aluskermi pitää vettä, ja suojaa umpilaudoitusta tai vanerointia joutumasta kosketuksiin veden kanssa.

Joskus voi olla mahdollista rakentaa uusi katto vanhan päälle, mutta tämä vaatii sen, että nykyinen kate on vielä hyvässä kunnossa. Useimmiten edetään kuitenkin normaalin kaavan mukaan, eli puramme ja uusimme sekä vesi- että aluskatteen. Kattoremonttiin kuuluu tietenkin myös katon varustelu, eli lumiesteiden asennus (jos katon kaltevuus on 1:8 tai sitä enemmän), kattoturvatuotteiden asennus ja sadevesijärjestelmän asennus. Tasakaton sadevesien poistosta huolehtivat kattokaivot, kun taas satulakatoille asennetaan vesikourut ja alastuloputket. Kattokaivojen käyttöikä on noin 30 vuotta, ja vesikourujen noin 40 vuotta, joten on luultavaa, että asennamme kattoremontin yhteydessä katolle kokonaan uuden sadevesijärjestelmän. Kun katto on kaikin puolin valmis, tarkastamme lopputuloksen ja suoritamme työmaa-alueen loppusiivouksen. Kaikki roskat ja jätteet huolehditaan pois meidän toimestamme, eli kattoremontti suoritetaan avaimet käteen -periaatteella aivan viime metreille asti.

Tasakaton nuorennusleikkaus

Tasakatto voidaan muuttaa harjakatoksi, tai miksei vaikka pulpettikatoksi. Tasakatoilla esiintyy toisinaan ongelmia veden poistumisen kanssa, ja luntakin saatetaan joutua poistamaan lihasvoimin useammin kuin kaltevammilta katoilta. Satulakatto tekee katosta helppohoitoisemman, ja koko rakennuksesta modernimman näköisen. Satulakatosta on helpompi pitää huolta myös sen takia, että kaltevan katon alapuoliset rakenteet on helpompi käydä tarkastamassa, sillä ne näkee ilman, että joutuu purkamaan katon rakenteita – kuten on asian laita tasakatolla.

Kattomuotoa voidaan muokata toimestamme, mutta sitä voidaan myös korottaa. Katon korotus antaa mahdollisuuden ottaa ullakko tai vintti asuinkäyttöön – toinen syy katon korotukselle on katon tuuletuksen tehostaminen, sillä kunnollinen tuuletus vaatii sitä, että eristeiden ja aluskatteen välissä on tarpeeksi tilaa. Meiltä voit tilata millaisen huopakattoremontin tahansa, sillä ammattitaitoa ei meiltä puutu. Rakennusvalvonnalla voi olla kuitenkin sanansa sanottavana, jos rakennuksen ulkomuoto muuttuu merkittävästi, tai rakennukseen hankitaan lisää asuinkerroksia. Rakennusvalvontaan kannattaa olla yhteydessä hyvissä ajoin, sillä tarpeellisten lupien hakemiseen ja hakemusten käsittelemiseen saattaa kulua aikaa.

Millaisessa tapauksessa eristeetkin kannattaa uusia?

Bitumikaton purku ja vaihto on sopiva hetki teettää myös muita kattotöitä, kuten varustella kattoa, pellittää savupiippu, asentaa sadevesijärjestelmään sulanapitokaapelit tai vaikka toteuttaa katon lisälämmöneristys. Kattoremontin yhteydessä tällaiset katon tiiviyttä ja toimivuutta tukevat työt onnistuvat edullisesti – erikseen teetettyinä niille tulisi varmasti enemmän hintaa. Neuvottele asiantuntijamme kanssa siitä, onko katon varustelutaso riittävä, ja onko katon alla riittävä määrä puhallusvillaa tai muita eristeitä. Asiantuntijamme osaa suositella sopivia kattovarusteita, jos asuntoon kaivataan parempaa ilmanvaihtoa, lisää valoa tai energiatehokkaita ja ympäristöystävällisiä ratkaisuja. Katolle voidaan asentaa peruskattoturvatuotteiden lisäksi myös erilaisia ilmanvaihtoputkia, mitkä huolehtivat kosteuden, hajujen ja epäpuhtaan ilman poistosta. Tällaisia ovat esimerkiksi huippuimurin ja liesituulettimen putket sekä viemärintuuletusputket. Lisää valoa ja tilan tuntua saadaan kattoikkunalla tai kattovalokuvulla, ja aurinkopaneelien avulla kodin sähkölaitteet alkavat toimia uusiutuvalla ja päästöttömällä energialla.

Omakotitalon, rivitalon tai vaikka kesämökin eristys säästää energiaa ja tekee asumisesta ympäristö- ja ilmastoystävällisempää. Uudet eristeet tekevät yläpohjasta tiiviimmän, sillä ne vähentävät merkittävästi sitä kautta tapahtuvaa lämpöhukkaa. Jos asunnossa vetää ja on kylmä ahkerasta lämmittämisestä huolimatta, kannattaa selvittää yläpohjan eristeiden tila. Myös räystäiltä roikkuvat jääpuikot ja katolla olevat lumettomat kohdat ovat merkki siitä, että asunnosta karkaa lämpöä.

Me teemme katon eristyksen huolella, ja valitsemme joka kohteeseen oikean eristemateriaalin sekä asennustavan. Otamme eristystöissä aina huomioon yläpohjan ilmanvaihdon. Se huolehtii siitä, että yläpohjaan päätynyt kosteus pääsee poistumaan, eikä ala aiheuttaa eristeiden homehtumista ja muita kosteushaittoja. Eristeiden ja aluskermin väliin on jäätävä tarpeeksi tilaa, eikä räystäiden tuuletusaukkoja saa tukkia. Me löydämme oikeat ratkaisut myös vinoilla katoilla ja muissa haastavissa kohteissa. Oikein tehty katon eristys lisää asumisviihtyvyyttä, parantaa kiinteistön energiatehokkuutta ja maksaa itsensä takaisin nopeasti.

Katon lisälämmöneristys tehdään usein vanhojen eristeiden päälle, joten urakassa ei mene kauaakaan aikaa. Jos katto on vuotanut tai vanhan katon tuuletus ei ole toiminut toivotusti, saattaa edessä olla myös kastuneiden eristeiden purkaminen. Kosteusvaurioita kunnostaessa on tärkeää poistaa ja purkaa kaikki kastuneet materiaalit, jotta ne eivät jäisi lahoamaan ja homehtumaan katon alle. Tuomme katon alle uudet ja puhtaat eristeet, ja huolehdimme siitä, ettei ongelmia kosteuden kanssa tule esiintymään jatkossa.

Huopakaton asennushinnan voi pilkkoa osiin

Ota yhteyttä ja pyydä tarjous huopakaton uusimisesta – siitä kaikki lähtee! Koska tarjousta ei kannata laskea näkemättä kattoa, sovimme kanssasi sopivasta ajankohdasta katon tarkastukselle. Asiantuntijamme tulee siis ihan fyysisesti käymään kohteessasi ja ottamaan selvää siitä, missä kunnossa katto on, ja miten kattosaneeraus on paras suorittaa. Asiantuntijaamme kiinnostaa esimerkiksi katon muoto, sen koko ja sen kaltevuus. Nämä asiat toki voitaisiin selvittää puhelinkeskustelunkin perusteella, mutta katon rakenteiden kunto on paras tulla selvittämään omin silmin. Katon rakenteiden kunto vaikuttaa suuresti siihen, miten kauan katon uusimiseen menee, ja mitä se näin ollen tulee maksamaan. Jos kattorakenteet ovat moitteettomassa kunnossa, katto on uusittavissa parissa päivässä ja varsin huokein kustannuksin. Jos kattorakenteet ovat vaurioituneet lumen painon tai kosteuden takia, on meidän arvioitava, kuinka kauan niiden kunnostamiseen tai uusimiseen menee aikaa, ja otettava huomioon tällaisista korjauksista aiheutuvat kustannukset. Asiantuntijamme ottaa huomioon myös talon sijainnin ja korkeuden, mitkä vaikuttavat muun muassa siihen, paljonko uusien katemateriaalien rahdit maksavat, ja tarvitseeko meidän hommata paikan päälle henkilönostimia päästäksemme operoimaan korkean talon katolle. Kun kaikki bitumikattoremontin hintaan vaikuttavat tekijät on huomioitu, laskemme tarjouksen katon vaihdosta avaimet käteen -pakettina.

Avaimet käteen -paketti tarkoittaa sitä, että kaikki suunnittelutyöstä jätehuoltoon asti kuuluu hintaan. Asiakas tietää tarkalleen, mitä kattoremontti maksaa, joten loppulasku ei tule yllätyksenä. Hintaan sisältyy myös takuu – sekä asennustyömme virheettömyyttä koskeva laatutakuu että katemateriaalin ja uusien kattotuotteiden omat materiaalitakuut. Huopakattoremontin voi maksaa pois sopivan kokoisissa kuukausierissä, sillä kotisivujemme kautta voi hakea kattoremontille sopivaa rahoitusta. Jos saneerauskohde on omakotitalo tai vapaa-ajan asunto, kannattaa asiakkaan klikata auki Verohallinnon verkkosivut ja hakea kotitalousvähennystä. Kotitalousvähennys lasketaan töiden osuudesta, eli ei esimerkiksi materiaalikustannuksien osuudesta. Tästä huolimatta kotitalousvähennys voi pienentää kattoremontin hintaa parilla tuhannella eurolla, joten tämä mahdollisuus kannattaa ilman muuta hyödyntää.

Bitumikaton tarkastus hyvä hoitaa puolen vuoden välein

Huopa- eli bitumikatto kannattaa tarkastaa puolen vuoden välein, ja paras hyöty kattotarkastuksesta saadaan, jos sitä ovat tekemässä kokeneet huopakattoammattilaiset. Osaava ammattilainen osaa ottaa huomioon kaikki sellaisetkin seikat, mitkä eivät vielä vaikuta katon kuntoon, mutta mitkä saattavat alkaa siihen vaikuttaa. Tarkkasilmäinen ja huolellinen huopakattoammattilainen muistaa tarkastaa jokaisen sauman ja huopakattonaulan, ja varmistaa kaikkien katon tarvikkeiden kiinnitykset.

Talven lumet ja pakkaset kuormittavat huopakaton kuntoa. Kattoon voi talven mittaan syntyä uusia vaurioita, joten katon kunto on hyvä käydä tarkastamassa heti, kun katto on tullut esiin lumen alta. Jos jokin sauma tai jiiri vuotaa, saadaan se näin ollen heti tiivistettyä ja paikattua. Toisen kerran katon, kattorakenteiden ja kaikkien katolle asennettujen kattotarvikkeiden kunto kannattaa tarkastaa loppuvuodesta. Näin kaikki mahdollisesti tarvittavat katonkorjaukset ehditään tehdä ennen uutta talvea ja sen aiheuttamia rasituksia.

Me teemme perusteelliset kattotarkastukset, joiden aikana yksikään neliösenttimetri ei jää käymättä läpi. Lopuksi saat kuulla asiantuntijan arvion tasakaton, pulpettikaton, aumakaton tai esimerkiksi taitekaton kunnosta. Huomioidemme perusteella saatamme tarjota huopakaton osittaista korjaamista, tarvittaessa myös bitumikattosaneerausta. Tarjous saattaa koskettaa myös kattohuoltoja, joiden avulla katto pidetään hyväkuntoisena mahdollisimman pitkään. Kattotarkastuksistamme on siis suuri hyöty, ja parasta on, ettei katon tarkastamisesta muiden kattotöiden yhteydessä tarvitse maksaa mitään. Kattotarkastus maksaa sinulle jotain vain silloin, jos tilaat sen erillistyönä.

Haaveissa hyväkuntoinen katto? Muista kattohuollot

Katto ei pysy tiiviinä, elastisena ja rasituksensietokykyisenä, jos sitä ei säännöllisesti huolleta. Tilaa meiltä kaikki kattohuollot, niin katollasi on parhaat mahdollisuudet selvitä auringon, sammaleiden, päällä kävelyn ja muiden kemiallisten tai mekaanisten rasitusten aiheuttamasta kuormituksesta. Kattotarkastus on tärkein kattohuolto riippumatta siitä, mistä materiaalista kattosi on valmistettu. Toinen tärkeä ja yhtä usein (kaksi kertaa vuodessa) tarvittu kattohuolto on katon puhdistus, sillä likainen katto ei kuivu kunnolla talven tai vesisateen jälkeen. Kosteus haurastuttaa katetta, ja houkuttelee sammaleita – ne heikentävät kattohuovan kuntoa erityisen tehokkaasti, joten kaikki voitava kannattaa tehdä sammaleiden sekä muun roskan torjumiseksi. Ilmapuhaltimella tehty katon puhdistus on tarpeeksi hellävarainen jopa bitumikatolle. Myös sammaleidenpoistossa tulee olla varovainen, jotta ei tulisi vaurioittaneeksi herkkää huopakattoa. Kasvustot saadaan katolta pois sammalenpoistoaineilla.

Vanhemmiten katto alkaa sammaloitua entistä enemmän, ja lisäksi aurinko alkaa kuivattaa kattohuovan pintaa. Kyse on yleensä siitä, että kattohuovan suojapinnoite on kulunut ja ohentunut. Suojapinnoite voidaan uusia, ja näin palauttaa katon rasituksensietokyky lähes entiselleen. Kolmiorimakaton tai tiivissaumakaton pinnoittaminen uudelleen pidentää katon elinkaarta jopa kahdella vuosikymmenellä, joten tämä kattohuolto on osa katon taloudellista ylläpitoa.

Teemme myös jään poistoa ja lumen pudotusta huopakatoilta – myös kaikista korkeimpien ja kaltevimpien rakennusten katoilta. Lumen pudotuksessa on tärkeää olla vaurioittamatta kattoa tai sen rakenteita, mutta tietenkin pitää toimia myös niin, ettei vaaranna ohikulkijoita, talon asukkaita tai heidän omaisuuttaan. Töiden huolellinen suunnittelu etukäteen on tässäkin avainasemassa – aivan kuten huopakattoremontinkin suhteen. Jää sulatetaan höyryllä, joten huopakate ei ole vaarassa rikkoutua tämänkään toimenpiteen aikana.